Liveoppdateringen er avsluttet.

02.26 Osen: Alle stemmene talt opp i Osen. Arbeiderpartiet klart største parti. Det til tross for uroen etter at ordførerkandidat Eskil Strøm utelukket seg selv som ordfører.

Valgresultatet i Osen gir følgende oppslutning og mandatfordeling:

Arbeiderpartiet: 35,2 prosent, 5 mandater

KrF Venstre: 25,1 prosent, 4 mandater

Senterpartiet: 18,8 prosent, 3 mandater

Seter kretsliste: 8,2 prosent, 1 mandat

Fremskrittspartiet: 8 prosent, 1 mandat

Høyre: 4,7 prosent, 1 mandat

02.20 Åfjord: Alle stemmene talt opp i Åfjord. Det er duket for fire nye år som ordfører for Vibeke Stjern (Ap) dersom de samarbeider med Senterpartiet eller finner andre samarbeidspartnere.

Resultatet i Åfjord gir følgende oppslutning og mandatfordeling:

Arbeiderpartiet: 40,2 prosent, 8 mandater

Senterpartiet: 25,9 prosent, 5 mandater

Høyre: 14 prosent, 3 mandater

Fremskrittspartiet: 8,4 prosent, 2 mandater

Kristelig Folkeparti: 7,9 prosent, 2 mandater

Venstre: 3,6 prosent, 1 mandat

02.16 Leksvik: Senterpartiet er nest største parti med 20,6 prosent av stemmene når 97 prosent er talt opp.

- Dagens koalisjon (Sp, H, V, KrF og SV) har flertall med 13 av 25 mandater. Hvordan vurderer du dine muligheter til å bli ordfører?

- Vi er fornøyd med at vi holder noenlunde stand. Dette har vært et annerledes valg grunnet kommunestruktur. Vi er fornøyde med å være størst i koalisjonen, så blir det noen spennende dager framover. Sp ønsker å få ordføreren også i denne perioden, skriver Senterpartiets ordførerkandidat Bjørnar Buhaug i en sms til Fosna-Folket.

02.00 Leksvik: - Veldig gledelige tall. Jeg er meget takknemlig for tilliten fra befolkningen i Leksvik kommune. Dette gir oss muligheter i videre forhandlinger med mulige samarbeidspartnere, sier Aps ordførerkandidat Knut Ola Vang til Fosna-Folket.

- En allianse mellom Ap, SV og Frp vil sikre 13 mandater og flertall. Er en slik koalisjon aktuelt?

- Ingen kommentar. Vi avventer samtaler med andre partier, svarer Vang.

01.42 Leksvik: 97 prosent av stemmene er talt opp. Resultatet så langt gir følgende oppslutning og mandatfordeling:

Arbeiderpartiet: 37 prosent, 10 mandater

Senterpartiet: 20,6 prosent, 5 mandater

Høyre: 20,2 prosent, 5 mandater

Fremskrittspartiet: 6 prosent, 2 mandater

Venstre: 5,8 prosent, 1 mandat

Kristelig Folkeparti: 4,3 prosent, 1 mandat

Sosialistisk Venstreparti: 4,2 prosent, 1 mandat

Pensjonistpartiet: 2 prosent, 0 mandat

Det foreløpige resultatet betyr at dagens koalisjon i kommunestyret med Senterpartiet, Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti vil ha 13 av 25 mandater og dermed flertall. Med mindre alliansen slår sprekker, vil det etter alt å dømme bli en drakamp mellom Høyre og Senterpartiet om å få ordføreren. Arbeiderpartiet og Knut Ola Vang må på partnerjakt dersom de skal få ordføreren. Ett samarbeid mellom Ap, SV og Frp vil imidlertid sikre et knepent flertall med 13 av 25 mandater.

01.30 Fosen: En foreløpig oppsummering.

Ove Vollan (H) fortsetter som ordfører i Rissa. Høyre er største parti etter valget og har flertall i kommunestyret sammen med sine samarbeidspartnere.

Ogne Undertun (Ap) fortsetter som ordfører i Bjugn med Hans Eide (Sp) som varaordfører. Arbeiderpartiet og Senterpartiet har flertall sammen.

I Ørland forhandles det på spreng etter valget. Høyre er største parti, og vil ha flertall i et samarbeid med Senterpartiet, men også sammen med Arbeiderpartiet. Sp, Ap og SV kan også skaffe et knepent flertall om de går sammen. Et samarbeid mellom Høyre, Venstre, Frp og SV er heller ikke utelukket.

Valgresultatet i Leksvik er ventet å være klart innen en halvtime. Sett ut ifra forhåndsstemmene ligger Arbeiderpartiet an til å bli klart største parti, men partiet mangler alliansepartnere i kommunestyret. Så lenge Arbeiderpartiet ikke har flertall i kommunestyret alene eller sammen med Frp, vil dagens koalisjon i kommunestyret med Høyre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre og Sosialistisk Venstreparti kunne sikre flertall. I så fall vil det været duket for enten Bjørnar Buhaug (Sp) eller Steinar Saghaug (H) som ny ordfører.

Stemmetellingen i Åfjord viser så langt at Arbeiderpartiet og Senterpartiet kan danne flertall alene. Alle stemmene er ikke talt opp.

I Roan er det duket for Einar Eian (H) som ny ordfører.

01.05 Leksvik: Lite nytt fra Leksvik. Arbeiderpartiet ligger svært godt an forhåndsstemmene tatt i betraktning. Fosna-Folket har forsøkt å få informasjon om når resultatet vil foreligge, foreløpig uten å lykkes. Arbeiderpartiets ordførerkandidat Knut Ola Vang er blant politikerne som ikke tar kveld før resultatet er klart.

- Hvordan er det å vente?

- «Det kan oppsummeres kort og godt som spennende», skriver Vang i en sms til Fosna-Folket.

00.51 Ørland: Det pågår intense forhandlinger på rådhuset i Ørland. Høyre som er største parti etter valget, kan få et solid flertall dersom de får til et samarbeid med Senterpartiet, men Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV vil også ha et knepent flertall om de inngår en allianse. Et samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Høyre er heller ikke utelukket, da de to partiene også vil ha flertall om de går sammen.

00.43 Rissa: Høyre, PP, Frp, V og Krf har flertall alene i det nye kommunestyret. Høyre kan imidlertid velge å gå sammen med Senterparitet. Det er fortsatt usikkert om Sp får inn fire eller fem mandater. Dersom Senterpartiet får fem mandater, vil de sammen med Høyre ha flertall i kommunestyret.

98,9 prosent av stemmene er talt opp, og siden alle stemmene ikke er talt opp verserer det fortsatt usikkerthet om mandatene.

- Det vil vise seg i løpet av et døgn om Sp får 4 eller 5 mandater. Det hadde vært kjempeartig om vi fikk 5. Vi har gått opp bortimot 3 prosentpoeng, og det er vi godt fornøyd med, sier Senterpartiets ordførerkandidat Liv Darell.

00.17 Rissa: Harald Fagervold (Pensjonistpartiet): - Vi har fått inn to mandater. Det er hundre prosent fremgang, så jeg er selvfølgelig fornøyd.

00.15 Rissa: Marthe Småvik (Frp) om valgresultatet: - Jeg er skuffet. Vi hadde i alle fall sett for oss to mandater, men jeg skal gjøre mitt. Jeg regner jeg kommer inn fordi jeg er kumulert.

00.08 Rissa: Høyre har 30,3 prosent oppslutning når nesten alle stemmene er talt opp i Rissa. Det er en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng sammenlignet med kommunevalget i 2011, men Høyre er klart største parti i kommunen.

Arbeiderpartiet får 20,7 prosent oppslutning, mens Senterpartiet får 18,5 prosent oppslutning.

23.58 Rissa: 94,6 prosent av stemmene er talt opp i Rissa. Det går mot fire nye år som ordfører for Ove Vollan (H).

Torun Bakkens (Ap) kommentar: - Rissa-folket har sagt sitt. Det er klart at de vil beholde sittende regime, og det er jeg ydmyk overfor. Jeg ser at folket ikke ønsker vår politikk, og sånn er det. Valg er valg. Folket skal bestemme.

23.33 Fosen: En oppsummering så langt. Høyre klart største parti i Ørland, men forhandlingene vil avgjøre hvem som havner i posisjon og oposisjon og hvem som får ordføreren. I Roan gjorde Høyre et solid valg, og Einar Eian (H) blir etter alt å dømme ny ordfører. I Bjugn har Senterpartiet bekreftet at de fortsetter samarbeidet med Arbeiderpartiet, som er valgets vinner, noe som etter alle solemerker gjør at Ogne Undertun (Ap) fortsetter som ordfører. I Rissa ligger Høyre godt an, men for få av stemmene er talt opp til å konkludere. I Leksvik ser Arbeiderpartiet ut til å gjøre et brakvalg, forhåndsstemmene tatt i betraktning. Her vil også forhandlinger etter valget etter alt å dømme avgjøre hvem som får ordføreren. I Åfjord ligger Arbeiderpartiet svært godt an etter at forhåndsstemmene er talt opp, men sittende ordfører Vibeke Stjern (Ap) vil vente på det endelige resultatet før hun uttaler seg bombastisk. I Osen ser Arbeiderpartiet ut til å gjøre ett godt valg, men alle stemmene er ikke talt opp.

23.30 Rissa: Høyres ordførerkandidat Ove Vollan om stemmetellingen i Rissa så langt: - Det er jo veldig bra, og det blir veldig bra. Vi er spent på om vi får inn syv eller åtte mandater. Åtte mandater styrker sjansen for at vi får ordføeren.

23.26 Rissa: Med i overkant av 60 prosent av stemmene talt opp, leder Høyre. Kl 23.23 har de 32,7 prosent av stemmene og med det 8 mandater. Arbeiderpartiet har 5 mandater.

22.52 Ørland: 99,5 prosent av stemmene er talt opp i Ørland. Her er partienes oppslutning:

Høyre: 38,2 %

Sp: 28 %

Ap: 19,4 %

Frp: 5,3 %

SV: 4,2 %

V: 2,7 %

KrF: 2,3 %

22.46 Rissa: En fjerdedel av stemmene skal være opptalt. Høyre har 27,8 prosent oppslutning, Arbeiderpartiet 23,2 prosent og Senterpartiet 16,1 prosent.

22.37 Ørland: Kristelig Folkeparti blir neppe å finne i kommunestyret i Ørland kommende periode. 2,4 prosent oppslutning er ikke nok til å sikre Signhild Storlien Lund plass i kommunestyresalen.

22.35 Rissa/Leksvik: Sittende Rissa-ordfører og ordførerkandidat for Høyre i Rissa Ove Vollan om valget i Leksvik og Arbeiderpartiets fremgang: - Hvis det blir sluttresultatet, så er jeg alvorlig bekymret, men jeg håper og tror det ikke blir slik.

22.35 Ørland: Venstres Stian Tyskø ligger an til å få plass i kommunestyret i Ørland, med knapp margin. En stund så det ut til at Venstre ville falle ut, og at Sp ville få åtte plasser i det kommende kommunestyret, men Venstre har på tampen tatt tilbake en plass i kommunestyret.

22.32 Leksvik: Bjørnar Buhaug (Sp): - Jeg er veldig spent. Jeg har trua på at det går bra inntil jeg ser noe annet. Jeg tror vi har gjort en bra valgkamp, men jeg er spent på hvordan folkeavstemminga påvirker valget.

22.30 Åfjord: Forhåndsstemmene er talt opp og Ap har 46,4 prosent av stemmene og er klart største parti.

- Ved kommunevalget i 2011 hadde Ap 48 prosent av forhåndsstemmene, mens det endelige resultatet viste en oppslutning på 39 prosent. Vi har lav puls ennå. Mye kan endre seg før alt er talt opp, sier ordførerkandidat for Arbeiderpartiet Vibeke Stjern.

22.29 Ørland: - Dette blir bra, vi har jobbet knallhardt på slutten av valgkampen, sier Senterpartiets Finn Olav Odde. Etter grovtellingen har Sp sju mandater, Ap fem og SV en plass i kommunestyret. Det betyr at styrkeforholdet mellom blokkene fortsatt er 13-12 i favør de rødgrønne. Fortsatt gjenstår opptellingen av omlag 60 fremmedstemmer i Ørland.

22.14 Roan: Einar Eian (H) overtar trolig som ordfører i Roan. Med alle stemmene telt opp, ligger det an til ordførerskifte i Roan.

Høyre får 5 mandater (+1), Sp 5 (-3), Ap 4 (+2), V 2 og KrF 1.

Arbeiderpartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti inngikk før valget en intensjonsavtale om samarbeid etter valget. I denne avtalen ligger det en enighet om at hvis de tre oppnår flertall, så skal det partiet med flest stemmer få ordførervervet  – hvilket vil si at Høyres Einar Eian nå vil overta vervet etter Jan Helge Grydeland (Sp).

Arbeiderpartiet Erik Jacobsen seiler opp som storkandidat til varaordførervervet.

Vi har så langt ikke klart å nå Eian for en kommentar.

22.09 Åfjord: Ordførerkandidat for Arbeiderpartiet Vibeke Stjern ser ut til å gå mot fire nye år som ordfører. Dette er de foreløpige tallene fra forhåndsstemmene i Åfjord:

Ap: 46,4 %

Sp: 19 %

H: 11,1 %

KrF: 9,6 %

Frp: 9 %

V: 5 %

22.01 Bjugn: Med få stemmer ennå som ikke er telt opp, så vitner alt om at Ogne Undertun (Ap) fortsetter som ordfører i Bjugn de neste fire åra med Hans Eide (Sp) som varaordfører.

Noen endringer kan fortsatt komme, men med 99,7 prosent av stemmene summert,  viser mandatfordelingen denne: Ap 9, Høyre 5, Senterpartiet 4, Frp1, BB 1 og SV 1.

Det betyr at Venstre faller ut og MDG ikke får plass. Sp står i skrivende stund fortsatt i fare for å miste ett mandat, men selv med tre inne holder det til flertall om ordfører og varaordfører sammen med Ap.

– Ja, dette blir som før, sier en lettet Hans Eide til Fosna-Folket.

Han er strålende fornøyd med valgresultatet.

– Vi går ned åtte plasser i kommunestyret med ligger nå til samme antall mandater som nå. Det må vi være fornøyd med, sier Hans Eide.

21.55 Ørland: Grovtellingen viser 13-12 i favør av de rød-grønne i Ørland, men med Høyre som den store vinneren av samtlige partier.

- Jeg er superfornøyd med resultatet, men det går delvis på bekostning av FrP og Venstre, sier Høyres ordførerkandidat i Ørland, Tom Myrvold. Etter grovtellingen står Høyre med 38,6 prosent oppslutning. Det er det beste valget Høyre har gjort i Ørland i nyere tid, ifølge partiveteran Hans Kristian Norset.

21.45 Leksvik: Arbeiderpartiet ser ut til å gjøre et brakvalg i Leksvik. Her er foreløpig resultat etter at forhåndsstemmene er talt opp:

Ap: 45,3 %

Sp: 15,6 %

H: 15,2 %

V: 8,9 %

KrF: 6,7 %

Frp: 3,3 %

SV: 3,1 %

- Dette er kjempehyggelige tall, men langt fra alle stemmene er telt opp. Jeg er spent, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat Knut Ola Vang.

21.39 Roan: Foreløpig opptelling av stemmene i Roan viser følgende oppslutning:

Høyre: 29,4 %

Sp: 28,4 %

Ap: 22,3 %

V: 12,9 %

KrF: 7 %

Ap, Høyre og KrF har i forkant av valget inngått intensjonsavtale om samarbeid. Siden Høyre nå er største parti i koalisjonen, ligger det an til Einar Eian (H) som ny ordfører.

21.32 Rissa: Harald Fagervold i Pensjonistpartiet om forhåndsstemmene: - Tippet to mandater, da kan vi kanskje få tre. Det er alle tiders. Da kan vi holde konstellasjonen vi har i dag, fordi jeg regner med Høyre mister noe.

21.32 Ørland: - Kanonbra, sier Therese Eidsaune (H) etter at stemmene fra Brekstad er klare. - Regnet kun ut fra stemmene på Brekstad ville vi fått 12 plasser i kommunestyret, røper Eidsaune.

21.23 Rissa: Høyres ordførerkandidat Vollan om forhåndsstemmene: - Et halvt prosentpoeng høyere enn jeg trodde. Det 7. mandatet er veldig tynt, men om dette blir resultatet til slutt, så er det veldig bra

Aps ordførerkandidat Bakken om forhåndsstemmene: - Noe er overraskende, annet er som forventet. Det er en riktig retning for oss.

21.22 Ørland: Høyre sanket flest forhåndsstemmer i Ørland. Etter at 721 stemmer er talt opp har Høyre oppslutning fra 35,9 prosent, Sp står med 28,2 prosent og Ap med 18,2 prosent. Resultatet kommer etter opptelling av forhåndsstemmer samt Storfosna/Kråkvåg valgkrets.

21.16 Rissa: Resultatet av forhåndsstemmene i Rissa er klar:

KrF: 37

Høyre: 172

Ap: 144

Sp: 84

Demokratene i Norge: 4

Miljøpartiet de grønne: 31

Alternativet: 14

FrP: 34

Venstre: 24

Sosialistisk venstreparti: 28

Pensjonistpartiet: 61

21.11 Leksvik: Sittende og avtroppende ordfører Einar Strøm: - Det er en avventende stemning nå. Om et par timer regner jeg med det meste er avgjort. Jeg har vært tungt involvert i kommunevalg i over 30 år.

21.04 Rissa: - 60 prosent sjanse for at jeg blir ordfører videre, sier sittende Rissa-ordfører Ove Vollan (H) når han blir intervjuet av elevene Maiken Sunde (13) og Caroline Stoum (13) fra Åsly skole.

21.03 Ørland: Valgskred for Senterpartiet på Storfosna. 66,7 prosent har stemt på Senterpartiet i valgkretsen som dekker øyene Storfosna og Kråkvåg. Ap 9,5 prosent og Høyre 7,9 prosent i Storfosna/Kråkvåg valgkrets.

21.00 Ørland: Foreløpig tellingen av de ordinære forhåndsstemmene for kommunestyrevalget i Ørland kommune viser at Høyre foreløpig har flest stemmer.

Høyre: 252

Senterpartiet: 160

Arbeiderpartiet: 124

Sosialistisk venstre: 46

Fremskrittspartiet: 38

Kristelig Folkeparti: 18

Venstre: 15

20.56 Ørland: På Storfosna/Kråkvåg valgkrets i Ørland ble det avgitt 64 stemmer i kommunevalget på valgdagen. Forhåndsstemmer kommer i tillegg. Det er omlag 150-160 stemmeberettigede i kretsen.

20.54 Ørland: - Du får så hvem som smiler mest, sier Ørland-ordfører Hallgeir Grøntvedt (Sp) på spørsmål om hvilken retning opptellingen ved rådhuset på Brekstad er i ferd med å ta.

Grøntvedt gir seg i politikken etter valget. Finn Olav Odde er Senterpartiets ordførerkandidat i Ørland.

20.51 Leksvik: I Leksvik ligger Arbeiderpartiet best an på meningsmålingen med 37 prosents oppslutning. Til tross for det har dagens koalisjon i kommunestyret bestående av Høyre, Venstre, KrF, Senterpartiet og SV flertall i kommunestyret dersom valgresultatet blir lik meningsmålingen. Ap og ordførerkandidat Knut Ola Vang ser ut til å måtte gjøre et brakvalg for å få ordføreren.

20.41 Bjugn: Stemmene fra Sandnes krets, Vallersund, har ankommet rådhuset i Bjugn for opptelling.

20.34 Rissa: Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Rissa Torun Bakken: - Valg er valg. Alt står åpent, slik jeg ser det, sier hun.

Arbeiderpartiet i Rissa fikk 24,1 % på Fosna-Folkets valgmåling.

20.12: Det ligger an til å bli en særdeles spennende valg, spesielt i Leksvik, Rissa og Ørland. Les Fosna-Folkets analyse av situasjonen i alle de sju Fosen-kommunene før valgresultatet foreligger her.

19.47: Fosna-Folket er i kveld til stede i Leksvik, Rissa, Bjugn og Ørland for å dekke valget. Vi gir deg selvfølgelig siste nytt fra Åfjord, Roan og Osen også.

Saken oppdateres