Julie Thørnquist fra Mo i Rana har bodd i Åfjord i to og et halvt år. Hun har alltid vært omsorgsfull og har involvert seg mye i frivillig arbeid.

Måtte fylle 18

Ideen har hun gått med ei stund, men Julie måtte vente til hun var fylt 18 år før hun kunne starte sin egen organisasjon, og det resulterte i dannelsen av Hearts of hope Fosen.

- Det er en frivillig organisasjon for å hjelpe, hovedsaklig barnefamilier, men også andre som trenger det, forklarer Julie.

Julie samarbeider med Hearts of hope Mo i Rana, som i fjor blant annet hjalp 40 barnefamilier med mat og gaver til jul. Planen er å kunne gjøre det samme her på Fosen, forklarer Julie.

- Planen er å få satt ut handlevogner rundt om i matbutikker på Fosen den 15.desember der bidrag i form av mat og gaver kan gis. Før det skal vi ha loppemarked for å samle inn penger så vi kan kjøpe gavekort, forteller hun.

Har allerede fått søknader

Det mange av oss tar for gitt, er ikke en selvfølge for alle. Organisasjonen fungerer slik at de som har behov for litt hjelp kan ta kontakt, eller sende en søknad til Hearts of hope. Det hele er anonymt, og både Julie og hennes to medhjelpere har taushetsplikt.

Planen er å kunne hjelp folk på hele Fosen som har behov for det, og det er allerede kommet inn søknader.

- Det er ikke alle som vet at det er hjelp å få, vi håper å nå ut til mange. Det å krype til korset og be om hjelp er heller ikke nødvendigvis så enkelt, men vi hjelper mer enn gjerne til og har ressurser til det, sier Thørnquist.

Mot jul merker mange et økt behov for hjelp, med både mat, gaver og godt, og Julie forklarer at organisasjonen er behjelpelig ikke bare med mat, men også klær og annet utstyr.

Flere savner varme klær

- Det gjelder selvsagt ikke bare til jul, men gjennom hele året. Det er bare å ta kontakt ved behov, og så forsøker vi å hjelpe til med det det er behov for. Vi har vært i kontakt med flere butikker og håper på positiv respons, men det er også privatpersoner som donerer og har lyst til å bidra, forteller Julie.

Nå som det begynner å bli kaldere i lufta, er det flere familier som har meldt behov for varme klær, luer og votter til barn.

- Heldigvis finnes det mange som strikker selv og lager varme klær, noen av dem er også snille og donerer dette. Dersom det er noen som har noe de ønsker å gi til andre så er det bare å ta kontakt med oss, sier Julie.