Gutta i grønt hadde lite å stille opp med da hjemmelagets unge og kjappe spillere satte på storfarten på hjemmebane ved Nidelvens bredder.

- Mye bedre trent enn oss

– De er mye bedre trent enn oss, og så er de sikkert i snitt femten år yngre, sier evigunge Knut Johan Monkan til Fosna-Folket etter kampen.

Foto: Erik Eikebrokk

Etter en litt skuffende første omgang gikk Bjørgan ut i hundre i omgang nummer to, etter en positiv pauseprat. Dessverre ble optimismen om poeng raskt snudd til fortvilelse, da Allan Hanssen fikk sitt andre gule kort for dagen.

– Det første kortet var greit, det andre litt mer tvilsomt. Men sånn er det når man er født ett minutt for seint, sier Hansen.

Etter å ha åpnet sesongen med 2-0–seire over både Ørland borte og Kolstad 2 hjemme, var Bjørgan på jakt etter tabelltoppen i 5. divisjon avdeling 3. Men etter to scoringer for hjemmelaget i første omgang, var det i stedet Nidelv som peilet seg inn på førsteplassen. Det siktepunktet ga de aldri slipp på.

– Nidelv er det klart beste laget vi har møtt til nå, sier Hanssen.

En leksjon i hurtig kontringsfotball

I andre omgang spilte Bjørgan mer direkte, og var flere ganger nær ved å spille seg til gode sjanser. Det var likevel aldri noen tvil om hvor seieren ville havne på den store kunstgressbanen på Tempe.

Med tomålsscorer Martin Mærk Dyrø i spissen, ga hjemmelaget Bjørgan en leksjon i hurtig kontringsfotball og effektive overganger. Med én spiller mer og krefter til overs ble kampen til slutt mest av alt et spørsmål om å begrense tapet for Monkan og hans menn.

Allan Hansen (til høyre) måtte se slutten av kampen fra sidelinjen Foto: Erik Eikebrokk

Nidelv pyntet ytterligere to ganger på resultatet. Et skudd i tverrligger og en tvilsom offside-avgjørelse gjorde at seieren kunne vært større.

– Vi tar med oss det positive til neste kamp, som er hjemme mot Trond. Jeg tror det er en klar fordel med hjemmebane i denne avdelingen, og vi trives best på Bessaker, sier Monkan.

5. divisjon avdeling 3 er en geografisk todelt avdeling, bestående av fem Fosen-lag og fem bylag.

Neste motstander for Bjørgan er Trond, på Bessaker gras, 13. mai klokken 15:00.*** Chris Høvik** Lars Helmer Volden* Nils Håkon Hansen

Lagoppstilling (4-3-3): Nils Håkon Hansen - Allan Hanssen, Odin Harsvik, Knut Johan Monkan, Anders Hepsø Ovesen - Chris Høvik, Lars Helmer Volden, Stein Are Strand - Joakim Iversen Rønning, David Monkan, Tor Espen Gjermstad. Innbyttere: Eirik Baardsgaard, Thomas Berdal, Eirik Aune.