Et merkverdig innbrudd fant sted ved klubbhuset til Rissa Idrettslag på Langsand sent torsdag kveld eller natt til fredag. For tyven/tyvene tok med seg et stort utvalg av heller uvanlig tyvegods.

«Baula»

- En kan begynne å lure på hva som rører seg i hodet på folk som dette. «Baula» er et uttrykk vi gjerne setter på slike her i Rissa.

Det forteller Per Brovold til fosna-folket.no. Brovold bestyrer anlegget på Langsand. Uvedkommende tok seg inn i bygget ved å bryte opp ei dør. Der inne fant de mye som falt i smak.

- Lista er lang, og blir kanskje lenger når vi får gått gjennom alt. Det som vi så langt ser er borte, er hjertestarter, malingsspann, brus, støvsuger, flagget, doruller og sågar fjernkontrollen til varmepumpa.

Anmeldes

Brovold tror det må være voksne lovbrytere som har vært på ferde.

- Jeg tror ikke det er unger eller ungdommer som kan ha stjålet dette, men det får tida vise. En av dem som har vært inne har glemt igjen jakken sin, så her skulle være spor å gå etter. Vi har vært i kontakt med politiet, og saken vil bli anmeldt mandag morgen, opplyser Per Brovold.

- Direkte trist

- Hva synes du om dette?

- Jeg synes det er direkte trist. For oss som jobber gratis og bruker av fritida vår for laget er dette lite inspirerende. For ei tid tilbake opplevde vi at noen hadde tømt all søpla si ved klubbhuset, og så opplever vi nå dette. Det er irriterende, medgir Per Brovold som oppfordrer folk som har tips i saken om å ta kontakt.

Per Brovold. Arkivbilde. Foto: Sigrun H. Overland