- Vi får nedbør inn i kveld igjen, men det blir forholdvis mildt i første omgang. Temperaturfallet begynner ikke for alvor før torsdag ettermiddag, for da passerer kaldfronten og vindretningen går over til nordvest. I løpet av fredag så kommer nok all nedbør som snø nesten helt ned i fjæresteinene, sier statsmeteorolog Frode Hassel ved Værvarslinga på Vestlandet til Fosna-Folket.

- Opp mot 15 cm snø

Ifølge statsmeteorologen vil det fra natt til fredag bli så kaldt at nedbøren også vil komme som snø helt ned i lavlandet. Før den tid er det ventet en del nedbør, men da trolig som regn og/eller sludd.

Det er naturlig nok innlandet på Fosen som er mest utsatt. Mest nedbør vil det trolig komme i løpet av 24 timer fra natt til fredag.

- Jeg blir ikke overrasket om det kommer 10 - 15 centimeter snø.

- Hvor kaldt blir det?

- Så vidt over 0 grader fra torsdag ettermiddag og utover fredagen.

Statsmeteorologen sier at det ser ut som at bygeaktiviteten avtar mot slutten av fredag.

- Det betyr mindre skyer og at det blir enda kaldere. Det antydes lave nattetemperaturer på - 4 og - 5 grader.

I kystnære strøk er det torsdag og fredag ventet opp mot stiv kuling fra vest-sørvest og vest-nordvest.

- Kan fort bli glatt

Om kjøreforholdene i helga sier han følgende:

- Det kan fort bli glatt. Det kan også bli glatt etter at nedbøren har gitt seg. Det smelter på dagtid, så fryser det på igjen, sier Hassel.

Det kan altså være smart å tenke seg om et par ganger før man setter seg bak rattet med sommerdekk.

Blir varmere

- Når tar vinteren slutt?

- Litt ut i neste uke. Fra utpå mandag kveld går det så vidt ned mot null grader på dagtid. For hver dag som går så vil det bli varmere. I midten av uken kan det bli 8-9 grader med et par grader på nattestid.