Mandag morgen varslet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om jord- og flomskredfare i Midt-Norge. Først var det gult nivå for Trøndelag, men senere mandag ble det oppgradert til oransje nivå for tirsdag.

– Flere skredhendelser er forventet. Noen kan få store konsekvenser. Utsatt bebyggelse kan bli berørt, heter det hos Varsom.no.

Det oransje varselet gjelder for deler av Trøndelag, med Indre Fosen kommune som berørt part på Fosen, viser kartoversikten til Varsom.no.

Faren øker tirsdag

Tidligere mandag var varselet på gult nivå for deler av Trøndelag, inkludert de tre andre kommunene på Fosen. Dette er betydningen av varselnivået:

– Utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt.

Hos Varsom står det at faren øker tirsdag morgen, og skal minke igjen onsdag morgen.

Gult nivå er det laveste av deres varslingsnivåer. Foto: Varsom.no

Mye nedbør

Det meldes også om mye nedbør enkelte steder sør i Trøndelag, fra tirsdag ettermiddag til onsdag ettermiddag. På Twitter skriver meteorologene at de har sendt ut farevarsel på gult nivå.

– Totalt kan det komme 50 til 80 millimeter på et døgn, skriver de.

Det meldes om mye nedbør tirsdag og onsdag. Foto: Yr

Flomfare

Flomfaren er gult nivå for deler av Trøndelag og Møre og Romsdal. Ifølge farevarselet er konsekvensen lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader i bekker og mindre elver. I tillegg er også overvann i tettbygde områder en konsekvens.

I dette området meldes det om flomfare. Foto: Varsom.no