– Situasjonen i Ørland kommune er at vi fortsatt har stor økning i antall smittetilfeller. Det er siste 7 dager registrert over 300 smittede i kommunen, skriver Ørland kommune i en pressemelding.

Det er fortsatt stort press på kommunens helsetjenester, opplyser kommunen.

– Vi oppfordrer derfor alle til å bruke munnbind i møte med helsetjenestene og på plasser der det ikke er mulig å opprettholde minst 1 meter avstand, skriver de.

Kommunens legetjeneste opplever stor pågang og det er ventetid.

– Egenmeldingsdager må benyttes før sykmelding blir aktuelt, dette gjelder også koronarelatert fravær, står det i pressemeldingen.

Hurtigtester blir fortsatt delt ut til de som har symptomer, men husstandsmedlemmer vil ikke lenger få utdelt hurtigtester for daglig testing slik som det har vært siste ukene.

– Hurtigtester deles ut ved Bjugn folkebibliotek, Ørland rådhus og Ørland kultursenter. Helsepersonell får hurtigtester og egne retningslinjer for test ved smitte i husstand ved kontakt med sin leder, skriver kommunen.

Ørland kommune har gått bort fra trafikklysmodellen i barnehagene og skolene som betyr at fra mandag av er det ordinær drift igjen.

– Vi må regne med mye smitte og fravær i ukene som kommer så tilbudet i barnehagene og skolene kan fortsatt bli redusert som en følge av dette, skriver kommunen.