På Fosen ble det solgt totalt 25 boliger i juli. Tallet omfatter kommunene Ørland, Indre Fosen, Bjugn og Åfjord. Tallet inkluderer både eneboliger, leiligheter, tomannsboliger, rekkehus og fritidsboliger.

Flere enn i fjor

Boligmarkedet har en tendens til å være tregere i sommermånedene. Sommeren i år er i så måte intet unntak, ifølge tall fra Eiendom Norge.

I samme måned i fjor ble det solgt 21 boliger på Fosen. I foregående måned, i juni i år, ble det solgt 33 boliger på halvøya.

– Det er litt færre salg i juli enn i juni, og omtrent det samme som juli i fjor, sier megler Victor Stenumgård hos Eiendomsmegler 1 Fosen om tallene.

Gikk fortere

Ser man imidlertid på hvor lang tid det tok å selge bolig i juli 2017 sammenlignet med juli 2018 er det betydelige forskjeller.

I juli i fjor tok det nemlig i gjennomsnitt 149 dager å få solgt boligen sin. I år tok det i gjennomsnitt 45 dager. Megleren medgir at dette trolig var overraskende for mange.

– Hva kan være mulige årsaker til at boligene ble solgt så mye raskere i år?

– Det var en liten nedgang på boligmarkedet i fjor sommer og høst, samt mye skriverier fra mediene om prisfall. Dette gjorde nok at flere brukte lengre tid på å bestemme seg, svarer Stenumgård.

Prisene gikk opp

Gjennomsnittsprisen på 25 boligene som ble solgt på Fosen i forrige måned ligger på 1 985 712 kroner. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var på 18.589 kroner.

Det er en formidabel prisøkning sammenlignet med samme måned i fjor, da boligene hadde en snittpris på 1 553 590 kroner. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var på 16.857 kroner.

Stenumgård er optimistisk for høsten som er anmarsj.

– Det er også lovende hittil i august, så det virker som at det har kommet en del tilflyttere til Fosen i løpet av sommeren, noe som er kjempebra, sier han.