Moan overleverte en sjekk på 73 980 kroner etter veddemål han har gjort, der målet var å gå en 51 kilometer lang fjelltur på 24 timer. Pengene ville Moan gi til kreftsyke Odin Johannes Berg fra heimbygda Leksvik og barnekreftavdeling på St Olavs hospital i Trondheim.

Nesten ordløs

- Det er sjelden jeg ikke finner ord, men det gjør jeg nesten ikke i dag. Jeg er full av inntrykk. Man begynner å tenke litt etter å ha besøkt et slikt sted. Odin er i fin form han, og familien er ved godt mot. Når jeg ser på den summen som er samlet inn skjønner jeg det er mange som tenker på dem. Pengene er satt inn på en konto til barnekreftavdelingen, men jeg har sagt at Mette og Torkil skal ha litt råderett over pengene, sier Moan.

Kristoffer Moan med sjekken. Foto: Privat

Etter at sjekken var overlevert fikk han servert vafler av Odin Johannes.

Trivelig med besøk

Mette og Torkil Berg har bodd sammen med Odin Johannes på sykehuset en måneds tid nå, og de er glade over besøket fra heimbygda.

- Det er trivelig å få besøk. Han ble godt mottatt både av oss og pleierne her på avdelinga. Det er stort det Kristoffer har gjort. Noe av pengene skal brukes til nye leiker og leiker som trengs å skiftes ut. Noe skal også brukes på aktiviteter opp i mot jul. Og en god pott håper vi kan brukes på oppdatering av personalet. Det er etter det vi skjønner et stort behov for det. Faglig påfyll kommer både de ansatte og ungene til gode. Men vi har ikke tenkt å svi av hele summen før jul, sier Torkil Berg.

Nye stunt

Men om så skjer vet Kristoffer Moans råd. Han har ikke tenkt å gi seg med dette. Han har planer om å samle inn mere penger til saken.

- Jeg har flere ideer som krever litt galskap, men jeg må tenke litt mere på dem før jeg går ut med noe, sier han.