Det var i slutten av april at Fosna-Folket omtalte veiens forfatning etter vårløsninga. Arne Nervik og samboeren var på vei til Ratvika på fylkesvei 6332 da de satt bom fast – i nedoverbakke.

Åtte mill. kroner

Åfjordordfører Vibeke Stjern (Ap) fikk ideen om å foreslå et spleiselag mellom kommunen og fylkeskommunen for å utbedre veien.

Asfalt blir det ikke, men det skal bygges opp nytt forsterkningslag av sprengt stein, bærelag og oppgrusing.

Ifølge Åfjord kommune vil det koste åtte millioner kroner for sju og en halv kilometer med ny fylkesvei til Ratvika. En million kan spares inn ved å benytte seg av overskuddsmasse fra fylkesvei 723, og Åfjord kommune har sagt seg villig til å betale halvparten av prosjektet – nærmere 3,5 millioner kroner.

– Stor oppgradering

Onsdag bevilget fylkestinget de resterende 3,5 millionene som trengs for å realisere utbedringen.

– I utgangspunktet skulle det vært unødvendig at kommunen må være med å betale på gamle fylkesveier, men slik er det nå en gang. Nå er vi veldig glad for at fylkeskommunen blir med på et spleiselag, og at vi får utnyttet ressursene på best mulig måte, sier varaordfører Jon Husdal (Sp) i Åfjord kommune.

Han tror reisende til og fra Ratvika på fylkesvei 6332 vil merke ei stor forbedring, selv om det ikke blir fast dekke.

– Det blir en mye bedre vei, og ei stor oppgradering. Selv om det ikke blir asfalt skal veien tåle vårløsning, så det blir en helt annen vei enn det de er vant til, sier varaordføreren.