Fra oktober til desember i fjor ble det til sammen meldt inn 322 bilskader til en prislapp på 5,8 millioner kroner til forsikringsbransjen på Fosen. I snitt vil det si tre til fire store og små uhell daglig, opplyser Gjensidige.

– Det ser ut til at vi etter mange måneder med bar asfalt trenger tilvenning til vinterføret igjen. Vær ekstra oppmerksom på nattefrost og når snøen kommer, sier Pål Rune Eklo, informasjonssjef i Gjensidige, i en uttalelse.

– Venter for lenge

Piggdekk er tillatt fra 31.oktober.

– Mange har en uvane med å vente for lenge med dekkskiftet. Det er du som sjåfør som har ansvaret for at bilen du kjører er riktig skodd. Sommerdekk på vinterføre kan resultere i redusert erstatningen med mange tusen kroner dersom uhellet skulle være ute, sier Eklo, som opplyser om at det finnes flere eksempler der kunder har kjørt med slitte sommerdekk på glatta og fått avslag på hele skaden.

Les også: Derfor bør du skifte til vinterdekk nå

– Med nye dekk vil sikkerheten og kjøreopplevelsen bli mye bedre. Vær sikker på at dekkene dine er innenfor kravene, hvis ikke er det på tide å spandere på seg nye vinterdekk, mener han.

Se vedlagt faktaboks om avkortning.