330-LOGGEN 30. juli - 13. august 2009

30. juli, scramble 15:00

Oppdraget var å hente en pasient på et skip langt til havs. Vi fløy til Heidrun-plattformen og fikk etterfylt drivstoff før vi fortsatte ut i havet. Vi landet på skipet, fikk pasienten om bord og fløy til Trondheim hvor vi avleverte pasienten.

31. juli, scramble 17:40

To personer hadde fått brennende væske over seg. Den hardest skadde ble plukket opp av NLA. Vi møtte ambulansen med den andre ved Vormstad, og tok med pasienten til Trondheim.

31. juli, scramble 20:57

Pasient fraktet fra Ørland til Trondheim.

2. august, scramble 10:45

Tårnet her på Ørland varslet oss om at en nødpeilesender hadde blitt aktivert og blokkerte dermed nødfrekvensen. HRS kunne plotte signale til å komme fra Uthaug. Vi søkte først med håndholdt utstyr inne på stasjonen, men fant ingenting innenfor gjerdet. Vi tok deretter av og peilet oss fram til båthavna på Uthaug. Der satte vi av en fotpatrulje som krysspeilet med håndholdt mottaker. Det viste seg at en peiler hadde blitt slått på tidligere på dagen ved en feiltakelse. Senderen ble slått av og vi returnerte til flystasjonen.

3. august, scramble 05:07

Det var tilløp til brann i et kontrollrom på en leteboringsrigg nær Åsgård-feltet. De hadde igangsatt mønstring på riggen. Vi dro ut med standard oppsett forberedt på evakuering av plattformen. Halveis ute ble vi kansellert da situasjonen kom under kontroll.

3. august, scramble 23:47

En molteplukker ble meldt savnet syd av Snåsavatn. Han hadde med seg mobiltelefon og klarte å komme i kontakt med sønnen sin. Han hadde rotet seg bort og fant ikke veien hjem. Etter hvert fikk han tent et bål slik at sønnen fant han før vi ankom området. Vi ble kansellert av politiet da det viste seg at den savnede var i god form.

6. august, scramble 00:50

En pasient skulle fraktes til Trondheim. Vi landet i Roan etter anvisning av ambulanse. Pasienten ble fraktet til helikopteret på båre fra et nærliggende hus. Det var fine flyforhold og vi fløy uten nattbriller på turen.

6. august, scramble 13:32

En person hadde falt ned fra en fjelltopp i 2200 meters høyde. NLA hadde ankommet før oss men hadde ikke utstyr for å få ham opp. På grunn av høyden måtte vi sette av legen og tømme maskinen for alt utstyr før vi kunne hente ut personen. Rolige vindforhold gjorde at oppdraget kunne gjennomføres.

6. august, scramble 18:55

Pasient skulle fraktes fra Oppdal til Trondheim. Underveis viste det seg at det ikke var behov for oss likevel, så vi returnerte til Ørland.

7. august, scramble 11:00

Oppdraget var å hente en pasient på en båt ved plattformen Åsgård B. Båten hadde helidekk så vi kunne lande og laste pasienten om bord i stedet for å bruke heisen. Under landing ble vi truffet av en fugl, så vi måtte stenge ned helikopteret for å sjekke for eventuelle skader på rotoren. Ingen skader ble funnet, så vi lastet pasienten ombord og fløy til Trondheim. En ambulanse møtte oss på piren og overtok pasienten.

8. august, scramble 02:42

En pasient skulle fraktes fra Høylandet, og for å korte ned på transporttiden kom ambulansen i møte med oss ved Snåsavatn. Etter omlasting ble pasienten fløyet til Levanger.

8. august, scramble 22:52

Pasient fraktet fra Olderøya til Trondheim.

9. august, scramble 16:03

Oppdraget var å søke etter en person som var meldt savnet. Kort tid etter at vi hadde tatt av kom personen til rette og vi returnerte til Ørland.

9. august, scramble 16:19

Dette oppdraget mottok vi mens vi enda var i luften etter å ha startet på et annet oppdrag som ble kansellert. Det viste seg at koordinatene for hvor vi skulle hente pasienten var unøyaktige, noe som gjorde at vi brukte ekstra tid før vi fant fram til pasienten.

10. august, scramble 17:23

Vi fikk melding om at en basehopper hadde landet på en hylle ved Bispen i Trollstigen. Det var ingen kommunikasjon med hopperen som lå på hylla og HRS visste ingenting om tilstanden. Luftambulansen fra Ålesund ble også sendt inn i området og de ankom ca 10 minutter før oss. Da vi ankom området ble vi dirigert inn til den skadde av lokalt politi. Da hadde tre kamerater tatt seg opp til der han lå. Redningsmann ble heist ned og basehopperen ble raskt hentet ut av fjellet mens de tre kameratene ble igjen på hylla. Den lokale klatregruppa assisterte senere kameratene ned fra hylla.

Wenche Rydning

330 skv avd Ørland