Og det var i kjelleren til den forhenværende realskolen, senere Ørland videregående skole, at den nye tiltaket ble realisert.

Disko

Til en pris av rundt 80.000 kroner, og mye dugnadsinnsats, ble de 300 kvadratmeterne som utgjorde Brekstad Ungdomssenter åpnet. Staten kjente for øvrig sin besøkelsestid, for de bidro med hele 70.000 kroner til etableringen.

Nå ble ikke dette et mangeårig samlingssted for bare ungdommen på Brekstad, hit søkte snart unge fra hele kommunen.  Her var diskotek, kiosk, flipperspill og sittegrupper. Dette ble også plassen hvor en god del lokale band debuterte foran et publikum. Flere hadde dette i tillegg dette som sitt øvingslokale.

Og dansen den gikk heftig, her snakker vi om perioden hvor musikken fra blant annet filmene  «Saturday Night Fever» og «Grease» snart inntok verden.

Ildsjel

Fosna-Folket hadde bred omtale av den nye tiltaket i avisa 10. juni 1975. Følgende ble blant annet skrevet:

Onsdag 4. juni ble dørene åpnet i Brekstad Ungdomssenter, - vel 21/2 år etter at foreldre og unge på et folkeakademimøte hadde kommet fram til at ungdommen på Brekstad hadde behov for «et sted å være».  Gullbjørg Hegvik Hansen har vært ildsjelen i dette arbeidet, hun har også hele tiden vært formann i den komitéen som har stått for ombyggingen av kjellerlokalet i den gamle realskolen, - det stedet man tilslutt festet seg ved.

Søknad om godkjennelse av lokalet til ungdomssenter skulle passere mange instanser og først høsten -73 var alle tillatelser klare. En søknad om midler til prosjektet var da allerede innvilget av kommunaldepartementet som lovet å bidra med 35.000 kr. når lokalet sto ferdig, og kommunen vedtok å forskottere. Senere har prosjektet fått ytterligere 20.000 kr. i statsbidrag og det er godt håp om at man også vil få innvilget en søknad om støtte til sluttfinansieringen - kr.l5.000 til inventar - som nå er innsendt.

Dugnad

Det kommunale ungdomsutvalg har over to år bevilget ca. 8.000 kr. og Ørland Sparebank har gitt 500. Totalt har da dette flotte lokalet kommet på godt under 80.000 kroner, og det er ikke mindre enn fantastisk. Et meget bra diskotekanlegg er da også med i prisen. Det er ikke få timers dugnadsinnsats som ligger bak, og de som har deltatt i arbeidet har all grunn til å være stolte av sitt verk. Ca 97% av alt arbeid er utført på dugnad!

Bidrag til denne spalten: terje.dybvik@fosna-folket.no

Post: Fosna-Folket7129 Brekstad

Gullbjørg Hegvik Hansen var ildsjelen i arbeidet med ungdomssenteret.