Atle Skaug fra Ørland Froskemannsklubb deltar på VM i undervannsjakt i Peru. I helga. Konkurransen startet lørdag 1. oktober og går over to dager. Det norske laget består av Ørjan Dyrnes, Tonny Hansen og Jørgen Johansen (alle fra Kristiansund Dykkeklubb) og Atle Skaug fra Ørland.

Trening

Hovedstaden, Lima, er utgangspunktet for konkurransen. På forhånd har deltakerne ligget i trening der borte, for å gjøre seg kjent med fiskearter og farvann.

Undervannsjakt er en lite kjent idrett i Norge, men ellers i verden er dette en stor idrett. Enkelte land har proffesjonelle utøvere og stiller opp med fullt støtteapparat, som lege, fysioterapaut, kokk og trener.

Fridykking

De norske utøverne har det ikke helt slik; de må selv dekke reise og opphold i forkant av konkurransen. Forbundet dekker påmelding og opphold under selve  konkurransen.

Undervannsjakt foregår uten annen luft enn det man har i lungene. En bruker våtdrakt, blybelte, maske, snorkel og svømmeføtter. I tillegg har en strikkharpun som «fiskeredskap», og må bruke list for å lure seg innpå fisken. Den som har størst fangst etter to dager, er verdensmester. Sterke nasjoner er land som Spania, Portugal, Finland og Italia. Laget fra Peru kan selvfølgelig overraske med sin lokal- kunnskap og bli en sterk motstander. Tidligere har Norge plassert seg midt på treet i mesterskap som dette.