Generalinspektøren for Luftforsvaret (GIL), Per-Egil Rygg, døde natt til mandag på Akershus Universitetssykehus etter kort tids sykeleie, melder Forsvaret.no. Per-Egil Rygg ble 57 år gammel.

GIL fra april 2014

​​​​​​Per-Egil Rygg har innehatt en rekke lederstillinger i Luftforsvaret og har siden april 2014 vært øverste leder i Luftforsvaret.

- Det er trist og leit å motta budskapet, nå går tankene til familien. Vi har mistet en dyktig og tydelig sjef, og skal ta Luftforsvaret videre i hans ånd, sier stasjonssjef Aage Lyder Longva ved Ørland flystasjon til Fosna-Folket.

- Her vi setter inn ressursene

Rygg, som tidligere blant annet har vært brigader ved flystasjonen i Bodø, var 22. august i år på besøk ved flystasjonen i Ørland. Han kom da i selskap med forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

- Å legge til rette på Ørland er en jobb for oss alle. Nå er det Ørland som gjelder, det er her vi setter inn ressursene og bruker kreftene, sa Rygg til Fosna-Folket under besøket på Ørlandet 22. august.

Det blir mandag flagget på halv stang ved Forsvarsdepartementet og ved alle Forsvarets avdelinger.

Brigader Tonje Skinnarland er midlertidig Generalinspektør for Luftforsvaret frem til ny generalinspektør utnevnes, melder Forsvaret.no.