Kontrakten på bygging av forsyningsbygget gikk til Kristiansund-selskapet Betonmast Røsand AS, kontraktssummen er på 70,6 millioner kroner.

– Oppføring av forsyningsbygget er enda et viktig element i bygginga av hovedbasen for nye kampfly F-35, sier Jens Levi Moldstad, plan- og utbyggingssjef i Forsvarsbygg kampflybase.

Regional tilknytning

Kontrakten med Betonmast, som er en totalentreprise, omfatter blant annet oppføring av et 1800 m2 stort isolert lagerbygg med grunnarbeid og fundamentering samt utomhusarbeider på om lag 6000 m2. Byggestart blir i oktober og planlagt ferdigstilling er august 2017.

- Det er gledelig at enda et firma med regional tilknytning når helt til topps i en av anbudskonkurransene våre, sier Moldstad.

50 kvarter

Også byggingen av befalsforlegning har vært ute på anbud, og dette oppdraget gikk til Backe Nordvest som også holder til i Kristiansund. Kontraktssummen er på 58,7 millioner kroner.

Kontrakten med Backe Nordvest omfatter oppføring av forlegning i tre etasjer med loft uten kjeller. Total kapasitet er 50 kvarter med oppholdsrom, egne bad og sovealkove. Byggestart er planlagt i sommer, med en byggetid på 11 måneder.

LESTE DU DENNE? Alle kontrakter til Trøndelag

Backe Nordvest skal bygge ny befalsforlegning for kampflybasen. Bakerst fra venstre: May Edel Hembre kontraktsrådgiver , prosjektleder Bjørn Gunnar Remmem (Backe Nordvest), Øyvind Wiklem. Fremst fra venstre: direktør Lars Georg Backer (Backe Nordvest) og Jens Levi Moldstad. Foto: Forsvarsbygg