Støtten til flystasjonen er med andre ord massiv. Bodø har en side som heter "Behold Bodø hovedflystasjon" som har over 1.800 medlemmer, noe som er naturlig med tanke at kommunen har over 46.000 innbyggere mot litt over 5.000 på Ørlandet.

Av innleggene som har kommet inn på Facebookgruppas side står følgende å lese:

"I følge VÅRE piloter og teknikere er Ørland best. I følge en rekke utenlandske(fra blant annet Belgia,Tyskland, Nederland, England, Tyrkia) piloter, teknikere og bakkepersonell er ørland best. I følge dem som bor blant annet i Ørland/Bjugn er Ørland best!!!! LENGE LEVE ØHF".

I kveld arrangeres det et folkemøte i storsalen på Ørland Kultursenter om stasjonens framtid.

- Hensikten med møtet er å få fram viktigheten av Ørland hovedflystasjon og valg av landets hovedbase, sier Odd Ustad i rådgivningsfirmaet Totalconsult, som står for teknisk gjennomføring av møtet. Vertskap for møtet er ordførerne i Ørland og Bjugn, Hallgeir Grøntvedt (Sp) og Arnfinn Astad (Ap).

Odd Ustad sier at dette dreier seg om en klassisk lokaliseringskamp som Trøndelag i ulike anledninger både har vunnet og tapt.

- Vi tapte OL-kampen og vant NRK Tyholt, sier han som eksempel og trekker fram at de med dette som bakteppe har invitert Gunnar Flikke, tidligere sjefsredaktør i Adresseavisen, til å holde et innlegg med tittelen "Denne skal vi vinne".

- I sin tid har Adresseavisen erklært seg om en patriotisk avis og har gått i bresjen i lokaliseringskamper, understreker Ustad, som forklaring bak valget av Flikke.

Brigader Tom Guttormsen ved Ørland hovedflystasjon vil for øvrig orientere om statusen og framtida for stasjonen, og stortingsrepresentant Gunn Karin Gjul (Ap) fra Ørlandet vil holde et innlegg med tittelen "Veien videre". Det legges også opp til en spørretime som skal ledes av Odd Ustad og hans kollega i Totalconsult, Otto Ulseth, kjent som blant annet tidligere sportsredaktør i Adresseavisen og trener for fotballklubben Tromsø IL.

Illustrasjonsbilde: Knut Vårum.