Tidlig onsdag morgen da Birger Skutberg skulle ut på sjøen for å trekke garn, var det et trist syn som møtte ham. I vannkanten lå seks av utgangarsauene hans og fløt. Han hadde i alt nær 60 sauer, og alle var tatt inn i fjøset kvelden før. Skutberg gikk da straks tilbake og talte de sauene som var igjen i fjøset. Det viste seg å mangle enda en til. Den fant han hundre meter lenger inn, i Haugan. Der var sauen jaget utfor et stup. I tillegg var en hane som var utvist fra hønsehuset, spist opp.

Trolig gaupe med unger- Det er sportegn som tyder på jaging. Den ene sauen hadde kloremerke på hode, forteller Skutberg til Fosna-Folket. I tillegg hadde sauene bloduttredelser på kroppen. Gaupa har måttet hoppe over gjerdet, og kommet seg inn i fjøset for å ha gjennomført ugjerningene.- Vi vet det selvfølgelig ikke, men dette kan være ei gaupe med unger, tror Skutberg. Ei hanngaupe vil streife over et stort område. Men siden det har skjedd så mange ganger på kort tid, er det trolig et dyr som er stasjonert i området.

Drektige sauerForuten at det er følelsesmessig trist, både for Skutberg og samboeren, Brit, er dette også et økonomisk tap for dem.- Alle sauene gaupa tok, var drektige, forteller Skutberg. Han vil selvfølgelig søke om villdyrerstatning, men er usikker på hvor mye det er å få ut av det. Det hele er i alle fall grundig dokumentert av Edmar Bakøy fra Landbrukskontoret i Ørland og Bjugn.

- Mye tyder på at det er gaupe som har vært på ferde. Sauene er vant til at det går rev i området og reagerer lite på den. Det er også tvilsomt om en rev hadde lagt igjen deler av byttet, slik som hanen, da den dro fra området. Reven tar som regel med seg slike "godbiter" til seinere bruk, sier Bakøy.

Ingen villdyrhaterSkutberg ønsker å presisere at han ikke er noen villdyrhater.- Jeg har gode tanker om både villdyr og naturen, sier han. Men siden det gjentar seg, bør det gjøres noe, sier Skutberg, som igjen peker på at han tror det er et enkelt dyr som kommer igjen og igjen.- Om dette fortsetter, går vi en usikker vår i møte, sier en noe bekymret Birger Skutberg