- Dette blir en av mange milepæler framover sier ordfører Hallgeir Grøntvedt i Ørland. Derfor har han like godt leid Ørland kino, og inviterer befolkningen til direktesending fra begivenheten ved Lockheed Martins produksjonsanlegg i Texas.

- Med tanke på hvor lenge vi kjempet for å få kampflybasen til Ørland så er dette en stor happening som er verdt å markere for oss, sjøl om det er to år til de første flyene kommer hit. Jeg setter også stor pris på at stasjonssjef Aage Lyder Longva ved Ørland hovedflystasjon prioriterer å komme til markeringen i ettermiddag, sier avtroppende ordfører Hallgeir Grøntvedt.

- Før vi viser direkte tv-bilder fra USA vil Hallgeir Grøntvedt ønske velkommen, så møt opp i god tid, oppfordrer konsulent/kommunikasjonsrådgiver Rikke Cassandra Maske i Ørland kommune. Hun forteller at fem Fosen-ordførere har meldt sin ankomst, i tillegg til påtroppende ordfører og varaordfører i Ørland.

I USA vil både både forsvarsministeren og forsvarssjefen delta under tirsdagens seremoni. I løpet av høsten vil flyet som er ferdig tirsdag flys til Luke Air Force Base hvor de skal inngå som en del av det amerikanske luftforsvarets 62. skvadron. Denne vil fungere som en internasjonal treningsskvadron for F-35 med blant annet amerikansk, norsk og italiensk personell.