Det har vært et tøft år for brann-og redningstjenesten i bygda, som setter stor pris på oppmerksomheten fra kommunen.

- Kjempestas

- Det er veldig hyggelig at vi blir satt pris på. Det har vært et turbulent år for oss i brann- og redningstjenesten, og vi synes det er kjempestas at vi får en sånn påskjønnelse fra kommunen. Det setter vi alle pris på, sier Pål Johan Larsen.

Pengene vil gå til velferdskassa for de i alt 16 som er tilknyttet den lokale brann-og redningsstyrken, opplyser han.

- Det skjer ikke hver dag at kommunen gjør sånt, slik jeg forstod det på Johan Uthus (brannsjef Fosen brann-og redningstjeneste) så har det ikke skjedd før at kommunen gir en påskjønnelse myntet på mannskapet. Det er mye som har skjedd i høst, så det er spesielt artig for oss å få en anerkjennelse for det vi holder på med, forteller Larsen.

"De flotteste og beste brannmennene i verden"

-På sjekken står det «De flotteste og beste brannmennene i verden»..?

- Ja, Vibeke kan å ordlegge seg, hun, ler Larsen.

- Det var en liten julegave fra kommunen, vi setter utrolig stor pris på det de gjør. På sjekken står det også «De flotteste og beste brannmennene i verden», vi er så takknemlige for at de er med i det frivillige brannkorpset og for innsatsen deres, sier ordfører Vibeke Stjern.

- Helt avhengige av dem

Hun påpeker at det har vært en tøff høst med mange ulykker, og at flere i bygda har ymtet om at brannstyrken fortjener en liten oppmerksomhet for arbeidet de gjør.

- Vi er helt avhengige av dem. De må jo være på hele året og være klare til innsats, men akkurat i høst har det vært ekstra tøft med mange ulykker. Det har vært folk både her fra bygda og utenbygds fra som har foreslått at de fortjener å bli satt ekstra pris på, forteller Stjern.

- Jeg er glad jeg ikke fikk viljen min; jeg foreslå en spabehandling med massasje til hver enkelt brannmann, men ble overtalt av Gunnar Singsaas (Frp) og Jon Husdal (Sp) til at en sjekk var bedre, legger hun til.