En kvinne i 20-årene, som i dag arbeider på Fosen, er i Fosen tingrett dømt til 16 dagers fengsel samt en bot på 5000 kroner. Dette for at hun i fjor sommer kjørte scooter etter å ha vært på fest. Scooterkjøringen fant sted i Trondheim.

Skulle på jobb

Kvinnen har forklart at hun hadde vært på fest hos en venninne, og at det ble drukket alkohol hele kvelden og natten. Hun drakk øl og sprit, men har sagt at hun ikke husker eksakt hvor mye hun konsumerte.

Hun husker heller ikke når hun la seg, men kvinnen har forklart at hun var beruset da kvelden var over.

Om morgenen skulle kvinnen i 20-årene på jobb. Hun valgte å kjøre fra venninnen med scooteren hun hadde kjørt dit kvelden før. I løpet av kjøreturen veltet hun av scooteren og pådro seg skrubbsår.

2,03 i promille

«Hun hadde ikke planlagt å kjøre scooter til jobben. Hun kan i dag ikke forklare hvorfor hun kjørte, men hun innser at hun var påvirket om morgenen at hun også denne dagen klart burde forstått at hun fortsatt var påvirket. Siktede husker ikke mye av kjøreturen, men hun husker at hun så en mann ved rundkjøringen hvor hun hadde veltet med scooteren. Siktede kjørte videre på jobb, hvor hun gikk i gang med dagens aktiviteter. Politiet kom inn på arbeidsplassen og hentet henne», heter det i tingrettsdommen.

En blodprøve tatt av henne viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på 2,03 promille.

Da promillekjøringen fant sted, arbeidet hun ikke på Fosen.

Kvinnen ga en uforbeholden tilståelse under tilståelsesdommen i Fosen tingrett. I tillegg til fengselsstraff og bot mistet hun også førerretten i to år.