–De blåblå leker bajas for å være tøff, sier Gunn Karin Gjul til Fosna-Folket torsdag kveld.

Det skulle ikke gå lang tid før de blåblå kom med kontroversielle lovnader som går stikk i strid mot den rødgrønne regjeringas tidligere vedtak.

– Forbudet mot proffboksing skal oppheves så fort som mulig, sa Siv Jensen til VG Nett torsdag ettermiddag.

Dette får Gjul til å reagere sterkt. I 2011 satt hun som leder for familie- og kulturkomiteen på Stortinget, og var med på å si fortsatt nei til proffboksing i Norge.– Det er såpass klar sammenheng mellom profesjonell boksing og alvorlige skader, at Siv og Ernas bokse-ja ikke er forsvarlig, sier politikeren.

Hva mener du? Er det på tide å tillate proffboksing? Diskutér nederst i saken.– Vi har lyttet til idretten. Norges idrettsforbund sier nei, og da mener jeg det er nok til å si nei til proffboksing. Det viktigste av alt er imidlertid å skåne idrettsutøverne.

Forskning viser at 10-20 prosent av profesjonelle boksere har permanente nevropsykiatriske skader, både i adferd, tenkeevne og bevegelsesevne.

– Profesjonell boksing er også et samfunnsøkonomisk spørsmål. Det er klart at idrettsutøvere med senskader koster samfunnet dyrt, forteller Gunn Karin Gjul, som inntil nylig satt på Stortinget.