Det var i april at en mann i 40-årene fra Fosen ble pågrepet. Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 204 a.

– Det ble gjort funn av store mengder materiale med bilder og datainformasjon som går på overgrep mot barn. Det ble funnet flere millioner bilder og flere tusen filmer. Vi har aldri før hatt en større sak som gjelder slike beslag i Sør-Trøndelag politidistrikt, sa etterforskningsleder Roy Hoøen til Fosna-Folket, på spørsmål om hva som ble funnet hjemme hos ham.

Les mer om saken: Siktet fosning: – Jeg angrer

Mye tyder på at saken mot 40-åringen er den største overgrepsbildesaken i Norge noensinne, skriver Adresseavisen, som først omtalte saken.

Avisa skriver at i mars ble en mann i 30-årene fra Stord dømt til to års fengsel i det som trolig er den største overgrepsbildesaken som er behandlet i rettsapparatet til nå. Mannen var i besittelse av minst 600 000 overgrepsbilder og 9000 filmer, går det fram av en dom fra Sunnhordaland tingrett.

– Da jeg undersøkte rettspraksis i lovdata i mars, kunne jeg ikke finne en sak med større antall overgrepsbilder eller -filmer, sier politiadvokat Brita Lysaker ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, som var aktor i saken, til Adresseavisen.

Les mer om saken: Fant millioner av overgrepsbilder av barn hos mann fra Fosen