«Ledig om fem min, ska berre lenk fast unga framom tvn med ein særdeles liten is, på en torsdag. Hardcore mom», skriver Linn på Messenger.

Fem presise minutter senere er hun klar når Fosna-Folket er på tråden.

- Hva opptar deg mest for tida?

- Siden jeg flyttet hjem i fjor har jeg blitt sekretær i grendalaget og leder i foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) i barnehagen. I tillegg har jeg og et knippe husmødre brettet opp ermene for å ta over allidretten. Jeg er elendig på å si nei, og nå skal jeg lære meg å ta det litt med ro. Samtidig synes jeg det er kjempeviktig at det finnes tilbud i bygda. Når det er snakk om at aktiviteter kan bli lagt ned fordi det mangler frivillighet, da er det bare å trø til. Det er artig med liv i bygda, og om man ikke deltar på det, blir det stille her. I tillegg synes jeg det er kjempeartig å være rundt barna.

- Hvorfor bor du der du bor?

- I Leksvik har jeg familie, venner og trygghet. Det er godt å kjenne nabolaget sitt. Det er mye dugnad her og jeg liker at samfunnet tar vare på hverandre og stiller opp. Så er det bestandig trygt med det man kjenner. Da jeg bodde på Lillehammer kjørte jeg hjem i alle feriene. Nå slipper jeg ammepause på Dovre og bekymringer rundt om jeg rekker siste ferja.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

- Jeg deltok på Ingalåmi i 2007. Det var steintøft. I sommer skal jeg gå over fjellet mellom Hjerkinn og Trondheim sammen med bestefar og bror. Så rekker jeg barnehagen hver dag da. Det ser jeg på som en seier. Etterpå setter jeg meg i bilen og hører på høy musikk. Ellers hadde jeg vel menstruasjonsplager under alle Cooper-testene på videregående på Inderøya, men jeg gikk på danselinja i tre år. Så var jeg håndballspeaker i Leksvik mens jeg var ungdomsskoleelev.

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

- Oi. Vi «tar'n» Reidar Horsberg. Han fortjener et trekkspillmonument på Testmann Minne skole. Han har bidratt med mye sang og musikk i sløydtimene.

- Ikke musikktimene?

- Nei, sløyd. Og tysktimene for den saks skyld.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

- Kjære vene. Det har egentlig ikke noe å si, bare han lar meg spise i fred mens maten er varm.

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

- Da drar vi enten på skogen eller på stranda nede ved sjøen. Der gjør vi absolutt ingenting og Niklas og barna har det bra. Det er sånn skikkelig ferieidyll. Det er i naturen at vi finner roa.

- Hva ville du endret på dersom du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

- Jeg ville fikset slik at det gikk an å betale kun for enkeltsaker i stedet for hele abonnementet. Alle er ikke interessert i et helt abonnement, og noen vil for eksempel kun lese en sak om rovdyrpolitikk eller brua over fjorden.

- Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

- Det er ungan og kar'n. Jeg har funnet roa med dem. Så har jeg endelig kommet hjem til heimbygda. Jeg flyttet ut da jeg var 16, og siden den gang har det vært et stort ønske å komme tilbake.

- Hvordan sjekker du værmeldingen?

- Jeg går ut døra. Jeg er jo gift med en som nesten har påmontert termometer. Han sjekker alle de værsidene som finnes. Det nytter nesten ikke med sol ute om det står på nettet at det skal regne. Jeg er stikk motsatt. Jeg tror ikke på værmeldingen før det motsatte er bevist.

- Når tok du sist et utendørs bad?

- Herregud. Når gjorde jeg det? Jeg har vært gravid, gravid og gravid. Hmm. Jeg stakk stortåa nedi Gåsvatnet forrige helg. Jeg er så kjælen. Jeg bruker barna som termometer. Om de løfter føttene for langt opp, er vannet for kaldt. Om de bader, så vader jeg. Det må være kokvarmt.

- Det er vel ikke så ofte det er det?

- Nei, så jeg slipper heldigvis. Så har jeg dusj hjemme da.

Linn tar dagens tannpuss med datteren Vilje på skuldrene. Foto: Privat

Les om flere fosninger:

Veronika skulle egentlig bare bo i Åfjord da hun var lærling

- De kidnappet folk og kjørte dem opp til Kopparen

Theresa har det helt topp i russetida. Det er bare ett problem