Grunnen er at Telia bygger nytt 5G nett, som skal ta over for det gamle 4G-nettet

Det bekrefter informasjonssjef Daniel Barhom i Telia til Fosna-Folket.

– Vi bygger for tiden 5G i Åfjord kommune, og oppgraderer i den forbindelse vår basestasjon i området med den nyeste 5G-teknologien og enda bedre 4G, sier han.

– Akkurat på denne basestasjonen er oppgraderingsarbeidet svært omfattende. Det er flere antenner som skal byttes og disse er plassert over 30 meter opp i masten. Det er heller ikke mulig å montere nye antenner ved siden av de gamle. Derfor må de gamle antennene og utstyr skrus helt ned før vi får bygget opp basestasjonen igjen. Det blir nesten som å bygge en helt ny basestasjon, sier Barhom.

Basestasjonen har som følge av dette vært nede siden tirsdag forrige uke.

– Vi beklager på det sterkeste ulempene dette medfører for berørte kunder, sier informasjonssjefen.

Han har følgende tips til kunder som er påvirket.

– Kunder som er berørte og har tilgang til internett via fastnettet kan bruke WiFi Tale på mobilen som en alternativ løsning. Da kan de bruke mobilen som normalt når de er hjemme eller i nærheten av et trådløst nettverk, sier Barhom.

Barhom håper nettet skal være delvis oppe og stå igjen fra torsdag.

– Vi jobber for fullt med å få basestasjonen tilbake i normal drift, og i løpet av morgendagen vil deler av dekningen (mot Stordalsvatnet og Storvatnet) være tilbake. Resterende dekning vil være tilbake innen søndag denne uken, sier han.