Vedkommende hadde campet i fjellet og gikk tur med hunden da observasjonen fant sted.

- Hunden begynte å oppføre seg unormalt. Den knurret, og det gjør den ikke dersom det var en sau vi så. Dessuten var det sau i nærheten som gikk etter oss, noe som heller ikke er normalt hvis man har med seg hund, sier turgåeren.

- Kult

Bjørnen passerte om lag 70-100 meter unna der hvor hun og hunden stod, og var ikke til å ta feil av. Campingen ble avsluttet av hensyn til hunden, som hun ble bekymret for.

- Det var litt kult å se, men når det ikke er mer batteri på mobilen og hunden knurrer, så drar jeg ikke dit igjen, slår kvinnen fast.

Drepte sauer

En bjørn har siden begynnelsen av juni drept flere titalls sauer i Indre Fosen kommune samt i grensetraktene mot Verran og Åfjord.

Spesielt i Leksvik har det gått hardt utover beitenæringen. Fylkesmannen har gitt skadefellingstillatelse og den har nå blitt forlenget en rekke ganger. Bjørnejakten har imidlertid vært resultatløs.

Sist fredag ble skadefellingstillatelsen forlenget for nok en uke. I dag vil det bli søkt til Fylkesmannen i Trøndelag om å utvide tillatelsen til også å gjelde Åfjord kommune hvor bjørnen nå sist er observert.