43-åringen fra Skaugdalen i Indre Fosen går dermed på sitt andre år som leder i Sør-Trøndelag Bondelag.

- Et interessant verv

-Jeg sa ja til gjenvalg fordi det er et interessant verv, og fordi jeg ønsker å ha ei hand på rattet. Denne perioden kan jeg senke skuldrene litt. Det første året var det mye å sette seg inn i, men det var et interessant og lærerikt år, sier bondelagslederen.

Mange saker

Det nyvalgte styret i Sør-Trøndelag Bondelag har mange saker å ta fatt i tida som kommer.

- Den viktigste saken nå er det kommende jordbruksoppgjøret. Jordvern og nedlegging av pelsdyrnæringa er også saker som opptar oss. Det gjør også overproduksjonen av sauekjøtt og den tapte Jarlsberg-eksporten og konsekvensene det får for melkeproduksjonen, sier Åker.

Ett fylkeslag?

- Trøndelag er blitt ett fylke. Når blir det ett bondelag i Trøndelag?

- Sør-Trøndelag Bondelag og Nord-Trøndelag Bondelag har opprettet et felles arbeidsutvalg, og sammenslåing er en sak vi snakker om. Det er vanskelig å operere med to fylkeslag når vi har ett fylke. Fra 2020 har vi kanskje ett fylkeslag, sier Kari Åker.

Fylkesstyret

Med seg i fylkesstyret i Sør-Trøndelag Bondelag har hun Knut Johan Singstad som nestleder og styremedlemmene Anna Neergaard Rathe, Eli Birgitte Singstad og Frank Røym. Første vara er Halvor Braa. Julie Gunnerød fra Sør-Trøndelag Bygdeungdomslag er også med i styret.