Fosen var representert på messa som en av Trøndelags sju regioner. De andre regionene er øyrekka, Oppdal og Rennebu, Namdalen, Innherred, Trondheim og Røros.

Første besøk

Ordføreren har fått invitasjoner til messa flere ganger, men ikke deltatt tidligere.

– Fylkesmannen var litt på, så jeg svarte ja denne gangen. Det var artig å se hvordan våre lokale representanter jobbet for å sette Fosen og Norge på kartet. Den innsatsen folk som Bjørn Erik Vangen og Stig Bjørnar Mandal fra Indre Fosen la ned for Norge og Fosen synes jeg det står respekt av, sier hun.

På messa var det også folk fra Kuringen Bryggehotell i Åfjord kommune.

– I tillegg til at de står på mens de er der nede, er det gjerne noen som må trø til for at det skal gå rundt heime mens de er på messa. Jeg håper de fikk noe igjen for det sjøl mens de var der, sier Stjern.

Stor messe

Messa er den største i sitt slag i verden. Blant utstillerne finner en representanter for matkultur fra over 60 land. Tyskerne sjøl er tungt til stede som storprodusenter av både øl, vin og mat. Stjern sier hun fikk noen timer på sjølve messa før de møtte Fylkesmannen og andre i den norske delegasjonen. På disse få timene var det ikke tid til å få med seg mer enn en brøkdel av det som messa hadde å by på.

I dette perspektivet er det også lett å se at én lokalmatprodusent, én reiselivsdestinasjon eller én kommune blir liten i den store sammenhengen.

– Vi har mange flotte lokalmatprodusenter rundt om på Fosen, men hver for seg blir de for små. For å markedsføre oss må vi samarbeide som region, sier Stjern.