Liljas uttaler dette til Fosna-Folket etter at Moiba via sin advokat har forsøkt å utsette utgivelsen av biografien om Erja Liljas liv. Biografien er ført i pennen av NRK-journalist Ståle Yttrehus.

-Moiba har selv fortalt sin livshistorie i det offentlige rom, og jeg har ikke kommentert hans uttalelser. Det er min rett å fortelle min livshistorie, og han er bare en liten del i min historie, sier Erja Lilja. Hun mener dette handler om retten til ytringsfrihet, og stiller seg undrende til at Moiba vil frata henne denne?

Forfatteren av biografien, Ståle Yttrehus, understreker at arbeidet med biografien startet for over tre år siden. Lanseringen av boken skjer på Brekstad lørdag. Tidspunktet er valgt for lenge siden, av den enkle grunn at lanseringen skjer ved Ørland Kultursenter som har offisiell åpning samme dag. Moiba, som er prest på Oppdal, er for tiden sykmeldt. Dette brukes som argument for å få boklanseringen utsatt. Alt tyder imidlertid på at boken lanseres som planlagt lørdag på Brekstad.

UNDRENDE: Erja Lilja og forfatter Ståle Yttrehus stiller seg undrende til at Erjas eks-mann nå forsøker å stoppe utgivelsen av biografien "Erja - i livets tjeneste".