Ørlendingene vant til slutt 4-0, men det kunne vært så mye, mye mer.

Sjansekanonade

Jim Hage scoret Ørlands andre. Her er han farlig frempå i 1. omgang. Foto: Alexander Killingberg

Bare i 1. omgang hadde hjemmelaget to i treverket. I tillegg var vertene ved flere anledninger alene med keeper. Et mål ble også annullert for offside. Tiller var så godt som ufarlige. Etter halvspilt 1. omgang var det Eivind Thoresen som ga hjemmelaget 1-0. Målet kom etter en dødball. Kula falt ned i returrommet, og der dunket Thoresen til. Tillers keeper hadde frosset til is og 1-0.

Hage, Hansen og Bakken

Denne avslutningen fra Ørlands Kristian Kleppe var det klasse over. Skuddet fra spiss vinkel gikk over keeper og i stanga og ut. Den hadde fortjent å gå inn. Foto: Alexander Killingberg

Ørland scoret ytterligere to før hvilen. Jim Hage hadde vært farlig frempå ved flere anledninger da han endelig lyktes. Så gjorde Jan-Åge Hansen 3-0 før dommeren blåste i fløyta. 2. omgang fortsatte i samme spor. Hjemmelaget fikk imidlertid kun én nettkjenning. Spissen Markus Bakken hadde hatt flere store muligheter kampen gjennom, og det var han som fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Motivert av Bjørgan-trener

Her er Ørlands spiss Markus Bakken alene med keeper etter en herlig vending i 1. omgang. Keeper reddet skuddet. Bakken fikk sin scoring i 2. omgang. Foto: Alexander Killingberg

- Det er lenge siden jeg har sett så bra offensiv fotball i 5. divisjon, sa en kjempefornøyd Ørland-trener Trond Øvergård etter kampen.

Ørland kunne fort ha scoret langt over det dobbelte, mens Tiller knapt hadde en eneste målsjanse.

- Vi har spilt to veldig bra kamper på rad nå, påpekte Øvergård.

Her tror alle at Ørland legger på til 2-0, men scoringen ble annulert for offside. Foto: Alexander Killingberg

Noe hårete mål for resten av sesongen tør han imidlertid ikke sette seg.

- Jeg vet vi mister noen spillere til sommeren. Vi skal fortsatt prøve å unngå og havne nedi sumpen. Vi har som mål å klare minst safe plass midt på tabellen. Vi får se. Nå har vi fått en bra start. Jeg ser at David Monkan driver og sier at de har mål om å være beste fotball-lag. Det motiverer. Akkurat nå er vi best på Fosen, påpeker Øvergård.

Spilte med skader

Og apropos David Monkan og Bjørgan. Laget spilte hjemmekamp mot topplaget Trond på Bessaker lørdag. Kampen var jevnspilt og kunne bikket begge veier, men hjemmelaget måtte til slutt se seg slått 0-2.

- Vi hadde medvind i 1. omgang. Vi hadde et kraftig overtak og store sjanser. I 2. omgang ble det jevnere. De scoret ett offsidemål. Han var tre, fire, fem meter offside. Mot slutten når vi peiset på fremover, scoret de 0-2-målet, forklarer Monkan.

Han forteller at Bjørgan manglet rundt fem faste spillere. Monkan har selv ikke trent fotball på to måneder på grunn av en ankelskade.

- Jeg har kun spilt kamper. I dag ble det 90 minutter. Jeg har teipa opp to lår og ankelen. Hadde vi hatt folk, hadde jeg startet på benken og heller kommet innpå. Jeg håper jeg kan det i neste kamp, sier Monkan.

Vaskebrett og hold-in

Bjørgan-treneren beskriver Trond som et godt lag.

- De er en gjeng unge spillere som har spilt på høyere nivå. I Trond-garderoben var det sikkert 12 vaskebrett, mens i hvert fall 6 hos oss skulle hatt hold-in, fleiper han bare for å illustrere den fysiske forskjellen.

- Men den jevner vi ut med kløkt og innsats, legger Monkan til.

Han var nesten hjemme på Kyrksæterøra i Hemne da Fosna-Folket snakket med ham på telefon i nitida.

- Jeg dro 09.00 og er hjemme 21.00. Det er sånn passelig, sier Monkan.

Det er noen som kjører lengre enn andre for å spille 5. divisjonsfotball.