17. august, scramble 11:12

Skulle hente pasient i Tømmervåg. Etter vi hadde landet ved pasienten ble det klart at det ikke var behov for oss likevel, og vi returnerte til Ørland.

18. august, scramble 02:30

Oppdraget var å søke etter to turgåere som hadde vært savnet siden kvelden før. Det var mørkt og en del skyer og tåke i området. Vi søkte på østsiden av Mannfjellet og Funnfjellet før vi dro til Værnes for refuelling. Etter refuel fikk vi melding om at de var kommet til rette, så vi returnerte til Ørland.

20. august, scramble 21:04

To klatrere hadde satt seg fast i Trollveggen. Det var usikkert med værforholdene, men vi besluttet å dra ned for å undersøke. Det var kraftig turbulens underveis. Da vi ankom Trolleveggen så vi lyset deres ved hjelp av NVG på 4 nautiske mil. Vi stilte oss i hover ved siden av, men på grunn av kraftig turbulens bestemte vi oss for å kansellere og returnere Ørland.

22. august, scramble 10:07

Søk etter to personer og en hund i en 15' båt ved Værøya. Det var gode forhold for søk. Etter beregninger fra HRS flyttet vi etter hvert søket til et nytt område. Redningshelikopter fra Brønnøysund deltok i søket nord for Yttervikna. Vi søkte også rundt alle holmer og skjær og strandlinjen fra Namsenfjorden og ned mot Stokkøya. Etter to tanker returnerte vi Ørland. Senere på kvelden ble vi scramble på nytt. Redningsskøyta Ragni Berg hadde funnet den ene omkommet, men trengte hjelp for å få ham opp fra vannet. Vi startet deretter et sektorsøk med utgangspunkt i funnstedet for å se om vi kunne lokalisere den andre. Vi holdt på til solnedgang uten å gjøre nye funn. Vi ble deretter tatt ut av søket, og returnerte til Ørland.

23. august, scramble 23:13

Mulig nødrakett observert. Vi søkte grundig i området, men fant ingenting.

24. august, scramble 00:26

Søk etter savnet kvinnelig turgåer som skulle gå fra Trollheimshytta til Snota. Vi fløy til Trollheimshytta og startet søke der ved å følge stien mot Snota. Etter to minutter ble hun observert i vestenden av Bossvasshøgda i god behold.

24. august, scramble 19:30

Søk i sjøen etter rapport om MayDay sørvest av Ålesund. Vi startet med et grovsøk i relativt god høyde mens det ennå var lyst. Vi konsentrerte søket først og fremst om holmer og skjær samt langs strandsonen på øyene. Vi fikk etter hvert mer nøyaktig informasjon om hvor båten hadde vært da nødanropet kom, og søkte i forhold til det. Da vi landet på Vigra for refuel fikk vi kart med utregnet søksområde fra HRS. Vi gjennomførte deretter et nytt søk sentralt i området og ved Storholmen før vi returnerte til Ørland.

25. august, scramble 14:38

Søk etter person ved Rindal. Etter ca to timer i søk fikk vi melding om at personen var funnet og vi returnerte til Ørland.

26. august, scramble

15:30 Vi fikk melding om at en person var blitt observert i Orkdalsfjorden. Vi var på plass i området kort tid etter, men fikk da beskjed om at personen hadde blitt plukket opp av en båt i nærheten. Vi valgte å søke videre etter eventuelle andre som hadde vært om bord i båten sammen med mannen, men vi fikk etter hvert bekreftet at han hadde vært alene. Returnerte til Ørland.

Wenche Rydning

330 skv avd Ørland

Illustrasjonsbilde.