- Jeg skulle gjerne sett at det var under andre omstendigheter jeg fikk tre stjerner, sier Rissa-keeperen til Fosna-Folket dagen derpå.

- Må bare glemme

Fredag kveld var en trist aften sett med Rissa-fotballens øyne. Det er ikke stort mer enn ti år siden Rissa var Fosens beste lag, spilte cupkamp mot Rosenborg og lå i toppen av 3. divisjon. Nå har klubben mer enn nok med å stable et A-lag på beina. Og det er tøft å samle troppene etter 13 strake tap i 5. divisjon. Det har vært snakket om å trekke laget, men trener Jan Arne Skalmerås er fast bestemt på å fullføre sesongen uansett utvikling de siste kampene. Han tror det kan bli vanskelig å stable et A-lag på beina igjen med det første om man slutter nå.

- Vi må bare glemme dette. Vi må legge en plan og se fremover, sier Rissa-treneren.

Før sesongen ble 16 personer spurt om å være Rissa-trener. Det ble nei på nei, og til slutt endte han opp som hovedtrener.

Fest etter kamp

Rissa var et topplag i 5. divisjon i fjor. Siden den gang har mange spillere forsvunnet. Nå er treningsoppmøtet av og til svært labert.

- Hva har endret seg siden du selv var aktiv spiller på 90-tallet?

- Samholdet. Den gang turte vi ikke å droppe treningen. Da fikk vi høre det da. Etter kampene drakk vi oss fulle i klubbhuset. Da var alle med, sier Skalmerås.

Nå er terskelen veldig lav for å droppe både trening og kamp, mener treneren.

- Folk er ikke like villige til å ofre tid i dag. De skylder på jobb og skole. Så er det for langt å kjøre til Rissa på trening om man ikke bor her.

Lekestue

5. divisjonsoppgjøret på Langsand fredag kveld var enveiskjøring fra start til mål. Vanvik gikk ut i hundre og ledet 0-3 etter kun ti minutter. Til pause hadde bortelaget scoret ytterligere to. Så reduserte Rissa, før Vanvik dundret inn mål på mål de siste 45.

På slutten så det ut som Rissa-spillerne ga blaffen. Vanvik gjorde akkurat som de ville, og nærmest spaserte gjennom hjemmelagets forsvar. Det endte med 1-13. Vanvik-trener Hallvard Solem kunne etter kampen ikke huske å ha vært med på lignende siffer verken på junior- eller seniornivå.

To mål mot gamleklubben

Det ble dunkelt det siste kvarteret på Langsand. Kampen var først ferdig klokken 20.45 fredag kveld, og da hadde sola forsvunnet i vest for minst et kvarter siden. Jørgen Skjærvø Kvitland (t.v.) scoret to mot gamleklubben. Vanvik-trener Hallvard Solem (t.h.) håper Rissa klarer å fullføre sesongen. I midten er Sander Flytør. Foto: Alexander Killingberg

Da Rissa tapte alt i vår, hjalp det lite at en av de beste spillerne forsvant til Vanvik. Fredag takket Jørgen Skjærvø Kvitland for sist med to scoringer mot gamleklubben på Langsand.

- Det er litt spesielt da. Det var et sportslig valg jeg tok som jeg har vurdert en stund, sier han om overgangen til Vanvik.

Skaugdalingen synes imidlertid det er litt vemodig å se gamleklubben bli ydmyket så til de grader på eget gress.

- Jeg synes litt synd på dem. Jeg tenker litt på hvordan det hadde vært om jeg hadde spilt på den andre sida.

- Ville det vært en forskjell?

- Selvfølgelig, sier Kvitland selvsikkert.

Fem tomålsscorere

Vanvik-trener Solem håper Rissa fullfører sesongen.

- Rissa er viktig for Fosen-fotballen. Det er kjedelig når store klubber sliter sånn. Det er bra de holder ut. De har jo 16-års- og 19-årslag. Det er forhåpentligvis litt å bygge på, påpeker han.

Jørgen Skjærvø Kvitland scoret som nevnt to mål for Vanvik fredag. Robert Solstad scoret også to. Det samme gjorde Martin Fjeldvær , Borgar Hindrum og Stian Rosvoldaune. Håkon Fjeldvær, Eirik Sylthe og Stian Solstad scoret ett hver. For Rissa var det Ole Petter Vikan som satte inn trøstemålet.

Åfjord og Ørland

Også Åfjord og Ørland var i aksjon fredag kveld. Begge vant sine bortekamper i Trondheim. Fosna-Folket kommer tilbake med mer om disse oppgjørene.

Bjørgan imponerte også fredag kveld med en råsterk 0-2-seier borte mot serieleder Trond. Den kampen kan du lese mer om her.