- Har dere krabbe igjen?
Tone Aas (60) kikker nervøst inn i krabbefabrikken i Vallersund. I morgen skal hun og ektemannen Asbjørn Nilsen (61) fra Trondheim invitere til krabbelag for ti personer.
- Det er årets happening, sier ektemannen.
- Og nå er jeg litt stressa for at det ikke er nok krabber igjen, innrømmer Tone Aas.
Tidlig sesong
Vanligvis handler ekteparet krabbe på Hitra. I år har de tatt turen til Fosenskalldyr as på Nordneset i Vallersund.
- Vi kombinerer turen med familiebesøk på Brekstad. Så vi har med oss kjentmann i dag, svoger Bjørn Ågren, sier hun.
Hun blir raskt beroliget av daglig leder Ove Mandal (39). Fylte krabbeskjell har fabrikken nok av. Krabbeklør begynner det derimot snart å bli tomt for. For ekteparet fra Trondheim hjelper det lite at det kommer mer i morgen.
- Krabbesesongen har startet tidligere enn normalt. Det er vel tusen teorier på hvorfor, men jeg tror det skyldes varmen, sier han.
200 tonn
I år håper han å ta imot 200 tonn krabber før sesongen avsluttes i november. Fabrikken startet opp denne uka, og ryktet har for lengst spredd seg. Køen av kjøpelystne er lang. Bæreposer med håndrenskede krabbeskjell forsvinner i raskt tempo.
Ekteparet har fått det de skulle ha. Eller?
- Kanskje vi skulle hatt enda en kilo med krabbeklør? Så kan vi fryse ned det vi ikke spiser i morgen, sier Tone Aas.
Ove Mandal rister på hodet: