- Har dere krabbe igjen?

Tone Aas (60) kikker nervøst inn i krabbefabrikken i Vallersund. I morgen skal hun og ektemannen Asbjørn Nilsen (61) fra Trondheim invitere til krabbelag for ti personer.

- Det er årets happening, sier ektemannen.

- Og nå er jeg litt stressa for at det ikke er nok krabber igjen, innrømmer Tone Aas.

Tidlig sesong

Vanligvis handler ekteparet krabbe på Hitra. I år har de tatt turen til Fosenskalldyr as på Nordneset i Vallersund.

- Vi kombinerer turen med familiebesøk på Brekstad. Så vi har med oss kjentmann i dag, svoger Bjørn Ågren, sier hun.

Hun blir raskt beroliget av daglig leder Ove Mandal (39). Fylte krabbeskjell har fabrikken nok av. Krabbeklør begynner det derimot snart å bli tomt for. For ekteparet fra Trondheim hjelper det lite at det kommer mer i morgen.

- Krabbesesongen har startet tidligere enn normalt. Det er vel tusen teorier på hvorfor, men jeg tror det skyldes varmen, sier han.

200 tonn

I år håper han å ta imot 200 tonn krabber før sesongen avsluttes i november. Fabrikken startet opp denne uka, og ryktet har for lengst spredd seg. Køen av kjøpelystne er lang. Bæreposer med håndrenskede krabbeskjell forsvinner i raskt tempo.

Ekteparet har fått det de skulle ha. Eller?

- Kanskje vi skulle hatt enda en kilo med krabbeklør? Så kan vi fryse ned det vi ikke spiser i morgen, sier Tone Aas.

Ove Mandal rister på hodet: