Hele uka er satt av til saken. Aktor er førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes, mens Christian Wiig forsvarer den drapstiltalte fosningen. Fosna-Folket er til stede i retten og følger saken utover dagen.

Kraniebrudd

Den tiltalte er født og oppvokst i en Fosen-kommune. Han har de siste årene hatt bostedsadresse i Trondheim. Drapet fant sted natt til torsdag 16. januar i år i Kjøpmannsgata i Trondheim. Ifølge tiltalen skal fosningen ha hogget og stukket Vibeche Sofie Falch Danielsen flere ganger i hodet og halsen med et skarpt redskap. Påtalemyndigheten mener drapsvåpenet var en øks. Fornærmede ble påført blant annet kraniebrudd og brudd i venstre kragebein samt to stikk- eller skjæresår på venstre og høyre side av halsen.

Hogg av lillefingeren

Fosningen er også tiltalt for å ha mishandlet liket. Kort tid etter at Falch Danielsen var død, skal han ha skjært eller hogget av henne høyre lillefinger.

Henleggelse

Også fosningens samboer var lenge siktet for drapet. Kvinnen ble i sommer løslatt. Saken mot henne ble senere henlagt.

- Den er henlagt etter bevisets stilling, opplyste førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes i august.

Fraktet liket med rullestol

Ifølge adressa.no er kvinnen, som tidligere var siktet for drapet, rullestolbruker. Påtalemyndigheten mener hennes rullestol ble brukt til å frakte liket fra Kjøpmannsgata og til bredden av Nidelva etter drapet. Den drepte ble funnet av dykkere i Nidelva flere dager etter drapet.

Slipper straff

Førstestatsadvokat Soknes har tidligere sagt til Fosna-Folket at kvinnen har vært åpen om flyttingen av liket, men at hun slipper straff.

- Den som har forsøkt å unndra seg selv eller noen av sine nærmeste fra forfølgning, straff eller særreaksjon kan ikke straffes, forklarte Soknes og henviste til straffelovens paragraf 132 tredje ledd.

- Kvinnen, som var med på å frakte liket, var tiltaltes samboer. Hun kan dermed ikke straffes, sa Soknes.

Vil forklare seg

Den drapstiltalte Fosen-mannen har hittil ikke forklart seg til politiet. Hans forsvarer Christian Wiig har uttalt til Fosna-Folket at fosningen vil avgi forklaring i retten.

- Han vil i hvert fall svare på spørsmål, sa Wiig til Fosna-Folket for noen uker siden.