Til uka skal alt være klart til åpning, og da vil også flere av leverandørene stille på stand for å vise frem sine produkter som tilbys.

- Har vært etterspørsel

- Jeg har gått med denne ideen i tre-fire år, og har jo visst at det har vært etterspørsel etter et ferskvaretilbud i området lenge, sier Turbekmo (25).

Johannes Vinge Ørsleie (28) nikker samtykkende, og forklarer at også han har lekt med tanken etter at ferskvaredisken på Coop ble lagt ned i 2014.

Stine er utdannet blomsterdekoratør, men er samboer med Geir Johan Grande som er daglig leder i Grande Fiskerute, og Johannes har bakgrunn som kokk og kommer fra Solvang Gård, som er en lokal kalkunprodusent. Sammen har de nå startet FÆRSK, og har som mål å tilby mest mulig kortreist mat til sine kunder.

Satser på bredt utvalg

- Vi vil tilby både varme og kalde produkter, og satser på et bredt utvalg innen kjøtt, fugl, fisk og skalldyr fra Trøndelag, forteller de.

Av produkter som tilbys vil det være både fersk fisk og kjøtt, i tillegg til bearbeidede produkter og pålegg. Ferskvaredisken vil bli å finne inne i lokalene på nye Bunnpris i Kystgården.

- Når vi har denne avtalen med Bunnpris så betyr det mye, det hadde vært vanskelig å få til dette alene, sier Vinge Ørsleie.

Nå vil Stine og Johannes bruke mye tid på å få vist seg frem, og de håper at lokalbefolkningen vil benytte seg av muligheten til å handle kortreist mat. De ulike produktene skal også merkes med navn på leverandør eller produsent slik at folk vet hvor akkurat hvor maten kommer fra.

- Vi gjør oss 100 prosent avhengige av folket her ute, så nå håper vi at de vet å bruke oss, sier Johannes.

Stine og Johannes håper at folk vil benytte seg av tilbudet. Foto: Siri Wold

Trenger hverdagssalg

- For å få dette til å gå så trenger vi hverdagssalget, og ikke at folk bruker oss bare til fest. Håpet er at folk er så flinke til å bruke oss at vi på sikt kan vokse oss større, så kanskje vi også kan begynne med litt catering og ha egne dager der vi for eksempel tilbyr sushi, sier Stine.

I tillegg til ferskvaredisken vil det også bli en varmdisk med ulike lunchretter, og på Solvang gård skal det nå også produseres eget kystsodd som vil bli å finne i den nye butikken.

Drømmer om mini-mathall

- Nå i tida før jul og på merkedager som farsdag og morsdag vil det også være mulig å få kjøpe gavepakker med ulike produkter, og vi kommer til å utnytte alle sesongene av året. På sommeren for eksempel vil vi gjøre i stand mat som man bare kan hive direkte på grillen, sier Stine og Johannes.

- Drømmen er å få til en slags mini-mathall, men nå må vi først se hvordan det går. Vi tror at planen vi har er bra, og responsen fra folk har vært positiv. Men vi er avhengige av at folk bruker oss, vi må tørre å prøve, sier Turbekmo.

Her er noen av leverandørene som blir å finne i butikken:

Romstad GårdFosen MatGrande FiskeruteSolvang GårdVivre Gård