Det er ABC nyheter som melder om dette.

Vitenskapsmuseet ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim har fått i oppdrag å finne svar på spørsmålene rundt de eksnorske villsvinene. Dette skjer som del av et prosjekt med tittelen «Klimatiske og menneskedrevne endringer i klauvviltpopulasjoner i Norge etter siste istid».

Kontrakten mellom Vitenskapsmuseet og DN har en økonomisk ramme på 750.000 kroner. Tre andre delprosjekter skal inn i dette.

Ifølge Wikipedia er villsvin (Sus scrofa) en partået klovdyrart i svinefamilien (Suidae). Arten regnes som opphavet til tamgrisen (S. s. domesticus).

Størrelsen på villsvin varierer ganske mye, men kroppslengden blir normalt omkring 90 til 180 cm og vekten fra 50 til 200 kg hos ekte villsvin. Villsvinet har smalere skalle og et betydelig lengre snuteparti enn tamgrisen. Det utvikler dessuten gråbrun pels over hele kroppen, som gjerne blir gråere med alderen. I tempererte områder blir den tykk og varmeisolerende. Kroppen er slank og mangler tamgrisens fettlag, og lemmene er lenger.

Nordlige stammer av villsvin ser ut til å bli noe mer langbente enn sørlige. Villsvin har dessuten alltid stående ører.

Villsvin med unger. Foto: Wikipedia