Trøndersk næringsliv, forvaltning og innovasjonsmiljø promoteres under fellesstanden Treffpunkt Trøndelag under årets Nor-Fishing messe i Trondheim. Nor-Fishing er en god og viktig arena for å markedsføre ressursene i Nord- og Sør-Trøndelag innenfor marin sektor, forteller Sigurd Bjørgo, fagleder for marin sektor ved regional utvikling i Sør-Trøndelag Fylkeskommune. Etter tirsdagens offisielle åpning av messen fikk blant annet kong Harald og fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen en omvisning på området og tok seg god tid ved det trønderske treffpunktet. Fylkesråd for regional utvikling i Nord-Trøndelag, Ingvild Kjerkol, ønsket kongen velkommen og informerte følget om den trønderske sjømatnæringa. - Kongen viste stor interesse for regionen vår og var imponert over samarbeidet Trøndelag har fått til, fortalte Kjerkhol.

Vigdis Bolås i Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS vartet opp de prominente gjestene med lokale sjømatprodukter som i høyeste grad falt i smak. - Oi! er et eksempel på det omfattende regionale samarbeidet i Trøndelag, fortalte Bolås. Vi er her for å vise fram de flotte råvarene vi har langs trønderkysten. Fiskerinæringa er svært viktig for Trøndelag, og Oi! ønsker å bidra til ei positiv utvikling av denne næringa. Selv om eksport er mest i fokus arbeider vi også med å få flere av kvalitetsproduktene inn til trøndelagsmarkedet. Derfor benytter vi slike anledninger til å vise folket hvilke flotte ressurser og produkter vi har rett utenfor stuedøra, avslutter Bolås.

Nor-Fishing feirer i år 50-årsjubileum som den eldste fiskerimessen i dag. Nasjonale og internasjonale fiskere, leverandører, forskningsmiljøer og myndigheter møtes under utstillingen og en rekke arrangerte møter. I år består messen av over 400 utstillende firma fra 24 nasjoner. Nor-Fishing åpnet tirsdag og holder på fram til fredag 20. august.

Daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS, Vigdis Bolås serverer utsøkt trøndersk sjømat til hans majestet kong Harald. Fylkesråd for regional utvikling i Nord-Trøndelag, Ingvild Kjerkhol, ønsket kongen velkommen til felles-standen Treffpunkt Trøndelag.
Kongen fikk servert krabbe fra HitraMat AS, kamskjell fra Seashell AS (Frøya) og vikinglaks fra Sagamat AS (Steinkjer).