Det har vært en rekke møter og samtaler på tvers av partiene i forkant av dagens møte, og i følge Rissa-ordfører Ove Vollan (H), er man fremdeles ikke helt enige om ordlyden i forslaget som kommer opp mot rådmannens innstilling om å si ja til én kommune. Klokken 09.10 var det heller ikke hundre prosent bestemt hvordan saken skulle behandles. Men planen er at saken først skal drøftes i fellesnemnda der kommunestyrerepresentantene fra både Leksvik og Rissa sitter. Deretter skal saken behandles i Rissa kommunestyre og Leksvik kommunestyre hver for seg. Men her kan det altså skje endringer.

Delt

Opposisjonsleder i Rissa, Per Kristian Skjærvik (Ap) er på Stjørdal og vil ikke delta på dagens møte.

- Vi har hatt mange gruppemøter, og skal ha ett møte til før nå klokka ni i dag, opplyser han torsdag morgen.

De fem Ap-politikerne i Rissa kommunestyre er delt.

Tre for, to i mot

- I utgangspunktet er tre av våre fem medlemmer for én kommune. Vi har laget et tja-forslag som legges fram fra Indre Fosen Arbeiderparti. Der sier vi at vi ikke ønsker en tvangssammenslåing til fire kommuner i Fosen. Vi ønsker fredning til å fullføre sammenslåing av Indre Fosen kommune. Vi må få bruke nødvendig tid til å involvere ansatte, tillitsvalgte og så videre, sier Skjærvik.

Videre vil Indre Fosen Ap ha svar på en del spørsmål knyttet til arbeidsgiveravgift og 40 års nedbetalingstid i forbindelse med bru.

Hastverk

- Problemet her er at regjeringen har det så travelt. Nå ser jeg leder av kommunalkomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad (Frp) har uttalt at han skal tenke over om vi kan få bedre tid. Vi sier ja om vi får bedre tid. Det handler om at folk må bli involvert, sier Per Kr. Skjærvik.