- Det var flere steiner på om lag 25-30 centimeter i diameter i veibanen. Jeg kjørte gjennom området og så at flere biler hadde stoppet, men jeg tenkte ikke så hardt på hva det var med det første. Da jeg kom litt lenger bort oppdaget jeg steinene, forteller Sandmo til Fosna-Folket klokken 21.20 lørdag kveld.

Det var tirsdag i forrige uke at det gikk et steinskred over fylkesvei 14 ved Måvika i Berfjorden i Roan. Veien ble da stengt, og åpnet igjen fredag 16.desember.

- Vil ikke at det skjal skje noen ulykker

Sandmo er bekymret for om det vil gå et nytt ras i området.

- De har sagt at det er tryggere nå som det er blitt rensket enn hva det var før raset, men det føles ikke helt trygt når man opplever dette, sier han.

- Statens Vegvesen er kontaktet, og jeg anbefalte dem å sende folk for å se på det. Det hadde vært kjekt å vite hva de tenker å gjøre. Det er vel ingen som ønsker at veien skal stenges, men det er ingen som vil at det skal skje noen ulykker heller, det kan straks bli verre, forteller Sandmo.

- Mindre steiner

Fosna-Folket kontaktet lørdag kveld Statens Vegvesen, som bekrefter steinsprang i området.

- Vi har fått et par telefoner om det, og vi har vært i kontakt med entreprenør som har sett på det. Vi har ikke hørt annet enn at det er snakk om mindre steiner. Dette er et område som er merket med fare for steinsprang, men geologene som har sett på det mener at det ikke er grunn til bekymring for nytt ras, sier Roger Dalsaune i Statens Vegvesen klokken 21.35 lørdag kveld.

Undersøker nærmere i dagslys

Entreprenør skal undersøke området nærmere i dagslys søndag, opplyser Dalsaune.

- Det er klart at man i Roan er bekymret etter det som har hendt, det er jo ikke ønskelig at det skal skje igjen. Slik som været er nå med stadige temperatursvingninger så kan stein flytte på seg, men det er ikke behov for å sette i gang tiltak ut i fra geologenes vurderinger. Mindre stein og steinsprang kan jo gjøre skade selv om det oftest ikke utgjør risiko for alvorlige personskader så kan bil og karosseri få skader av det. Kjør forsiktig, hold avstand hvis man kan og rapporter til oss ved steinsprang,sier Dalsaune.