Utrykningspolitiets Fosen-patrulje ønsket den gang å kontrollere kjøretøyet i Rissa sentrum. Politibetjent Øystein Braseth forklarte til Fosna-Folket dagen etter overtredelsen at de la seg på hjul, men at den aktuelle bilen bare økte farten.

Stakk av til fots

Da sjåføren kom rundt en sving, klarte han ikke å stanse for en bil som sto parkert. Han kjørte inn i fronten på den parkerte bilen, som fikk mindre skader i sammenstøtet.

– Deretter stakk han av til fots. Min kollega måtte ut på en løpetur, mens jeg kjørte etter. Sjåføren forsøkte til slutt å gjemme seg i en hekk. Det var mørkt, men vi hadde bra lys. Mannen ble funnet og pågrepet, sa Braseth.

Ifølge politiet nektet mannen først å medvirke til utåndingsprøve. Han måtte avlegge blodprøve, og erkjente etter hvert å ha drukket alkohol, opplyste politibetjenten.

Han hadde ikke gyldig førerkort for bil.

Fengselsstraff

Saken ble avgjort under en tilståelsesdom i Fosen tingrett. Mannen ble dømt til 21 dagers fengsel samt en bot på 10 000 kroner. I tillegg ble han fradømt retten til å erverve førerkort for en periode på 23 måneder fra dagen overtredelsen fant sted. Lovbruddene han blir straffet for er promillekjøring, kjøring uten gyldig førerkort og at han unnlot å stanse for politiet.

Mannen erkjente skyld og vedtok dommen.

Det går ikke fram av tingrettsdommen hvor høy promille mannen hadde.

«Siktedes påvirkningsgrad ligger i øvre sjikt av de rammer som tilsier en betinget eller ubetinget fengselsstraff», står det i domspapirene.