- Jeg har hørt at kontakt hud mot hud setter i gang noen prosesser, sier Lise Olden. Lørdag stiller hun opp for Fosengaven 2016, og byr på en klem for 20 kroner i julehandelen på Brekstad. Under tilsvarende aksjon i fjor kom det inn nok til å bygge en drikkevannsbrønn på landsbygda i Malawi, målet er å få til det samme i år.

Byr på sang

- Vi lover å være nydusjet og velparfymert, fortsetter musiker og sanger Lise Olden, som trør til sammen med Geir Yngve Hovde og Finn Olav Odde i årets klem-aksjon for en god sak.

- Det er mulig å få lange klemmer også, men de koster litt mer enn 20 kroner, sier trioen og smiler. I tillegg til gode klemmer, så lover innsamlerne også å by på sang under innsamlingen.

Det nytter

Som i fjor så går pengene fra Fosengaven også i år uavkortet til å bygge drikkevannsbrønner i det afrikanske landet Malawi. Hver brønn koster 10.000 kroner å bygge.- Så langt i år har vi fått inn midler til om lag seks nye brønner, sier initiativtaker Geir Yngve Hovde. Som eksempel på at hjelpen nytter nevner Hovde at brønnen som elever og ansatte ved Opphaug skole samlet inn penger til i fjor i dag forsyner 600 barn og voksne i Malawi med rent vann.