- Vi fikk akkurat inn melding om at mannskapene på stedet har kontroll. De driver med avkjøling og lufting nå, opplyser Andrè Lindgjerdet ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag klokken 17.55.

Ifølge ham skal det ha vært brann i et oljerom.

Oppdaget røyklukt

Det var like før klokken 17.00 at ansatte på fabrikken oppdaget røyklukt.

- En ansatt gikk ned for å undersøke. Inne på et oljerom så vedkommende at det var brannutvikling. Ansatte meldte ifra til nødetatene, sier politibetjent Bent-Håkon Hillestad ved Fosen lensmannsdistrikt.

Brannmannskaper fra Bjugn og Ørland flystasjon rykket ut.

- Trolig varmgang i oljetank

Det var ingen ansatte som kom til skade i forbindelse med brannen.

- Det var beredskapslaget vårt som oppdaget røyklukt. De gjorde akkurat hva de skulle i forhold til sine instrukser. Dette var veldig bra håndtert av dem, sier fabrikksjef Claes Jonermark ved Marine Harvest sitt anlegg i Bjugn.

Han forteller at det trolig var varmgang i en oljepumpe som startet brannen.

- Det var bra håndtert av nødetatene også. Det ble ganske begrensede skader på bygget, og vi taper ingen produksjon på grunn av dette, sier Jonermark.

- Høy temperatur

Politibetjent Hillestad forteller at det er en del skader i rommet hvor oljepumpen sto, men at dette rommet er adskilt fra resten av bygget og at skadene begrenser seg til oljerommet.

- De ansatte har gjort alt etter boka. De har lukket døra og forsøkt å kvele brannen. Det var høy temperatur og mye røyk inne i oljerommet, opplyser Hillestad.

Politiet oppretter nå en undersøkelsessak på forholdet.

Les mer: Her eksploderer det på milliardfabrikken