180 dager. Idag er nummer 76 av turen og vi er i Sulitjelma i Nordland. Kjapt regnet er det da omtrent 104 dager igjen. Høres mye ut? Tja. 2496 timer. Godt og vel 3 måneder på å traske gjennom Nordland, ned til Trøndelag og videre over fjellene ned til Sørlandet og Lindesnes.

Værfaste

Vi har brukt lengre tid enn planlagt på å komme oss fra Nordkapp og nedover. Årsakene til det har vært flere. Vi har gått for korte etapper flere av dagene. Dessuten har vi vært tvunget til å stoppe og vente på bedre vær. Rett og slett værfaste. Bildet under er tatt etter at det har vært snøfokk i 2 døgn på Lomivatnet, og det er ikke den eneste gangen vi har vært hindret av været!Men så er det denne kunsten da å ikke bli oppbragt og stressa og fortvila når vi ser at tida "går fra oss."

Foto: Privat

Hvordan skal vi takle dette? Å lage rom for å puste og kjenne at joda, tida går, og det går allikevel bra. Høres enkelt ut i teorien. I know! For oss blir det en kombinasjon mellom å være bevisste og erkjenne at vi ikke er innenfor tidsskjemaet akkurat nå, og samtidig nyte hvert minutt av den flotte reisa vi er på. Hvordan greier vi det?

Irriterende positiv

Jeg har en lei tendens til å være i overkant positiv. Som ei venninne en gang sa til meg "Eirin, må du alltid være så irriterende positiv?" Denne optimismen er en sterk drivkraft for meg, og gjør at jeg "vet" at dette vil gå bra. Vi kommer til å rekke det. I denne forbindelsen tenker jeg, at jeg på den ene siden har en suveren anledning til å øve meg på å være til stede og nyte hver eneste dag  og hver meter av turen. På den andre siden må vi også øke dagsetappene for å komme oss lengre på kortere tid, så vi rekker å komme fram til som planlagt. Men da må vi altså stå på til gangs og forlenge etappene og virkelig sette fart.

Siden vi allerede er godt i gang med mai er sjansene store for mer stabilt vær. Dessuten er dagene lange og lyse nå, noe som åpner for muligheten for å gå lengre utover kvelden. Jepp! Sånn fikser vi tidsklemma vår! I bakhodet ligger tanken om at vi må "skynde oss," mens vi setter pris på alle gode øyeblikkene underveis. For målet er ikke bare å komme til Lindesnes og gjennomføre, men også å oppleve og sanse alt vi møter av natur og mennesker og situasjoner på turen!

Stikk inn på hjemmesida og følg oss om du vil!

"Don't count the days. Make the days count." Grip dagen og nyt livet, godt folk!

Rune&Eirin