Statskogs nye turportal GodTur.no er en slager blant friluftsinteresserte nordmenn.

Siden Portalen åpnet i mai skal nettstedet ifølge nyhetstjenesten Newswire hatt 100 000 besøkende.

I en pressemelding nyhetstjenesten har lagt ut på sine nettsider uttaler Torkel Skoglund at besøket har vært overraskende stort. Tjenesten skal ifølge Skoglund ha fått 900 brukere hver dag.

Oversiktskart

Internett har flere tjenester som tilbyr oversiktskart, blant annet Google Maps, men det meste er ubrukelig til turbruk. Tjenesten til Statskog bygger på samme lest som de digitale kartene til Statkart og gjengir høydekurver og andre landskapsdetaljer som er tvingende nødvendig for å kunne bruke orientere seg etter det. Brukeren kan zoome seg inn og ut slik at terrenget gjengis i ulike størrelser. Detaljene er stort sett de samme som gjengis i Statkarts serie Norge 1:50 000. (En centimeter på papirkartet er femti tusen centimeter, eller 500 meter, i terrenget). En viktig forskjell er dog at nettversjonen ikke har rutenett. Dermed vil ikke utskrifter av disse kartene bli noen erstatning for papirkartene som selges for rundt 124 kroner stykket hos assorterte bokhandlere og forhandlere av friluftsutstyr.

Rutetips

En viktig funksjon hos turportalen er at brukerne kan tipse hverandre om turer.

Mer enn 800 turforslag ligger nå inne på GodTur.no. Fotturer, sykkelturer, kanoturer og fisketurer er tegnet inn i kart som kan skrives ut, sammen med bilder og beskrivelse av turen. Portalen har også et stadig økende tilfang av lokale toppturer. Mange legger også inn tips om severdigheter. Sånn blir friluftsliv kombinert med lokal kulturarv. Turene er lagt inn av brukerne selv, av turoperatører, frivillige organisasjoner og andre. Blant annet har Statskogs samarbeidspartner Friluftsrådenes Landsforbund vært aktiv bidragsyter.

Snødybde

Du velger langt på vei selv hvilken informasjon kartene skal inneholde. Ved å velge såkalt temalag kan du for eksempel skrive ut kart som viser hvilke fiskearter som finnes i vannene i området du har tenkt å gå i. Eller du kan krysse av for rasteplasser, åpne husvære, Statskogs utleiehytter, gapahuker eller hengebruer. I sommer kom også 700 badeplasser inn i portalen. I forkant av skisesongen har Statskog også fått på plass snødybde, nysnødybde og skiføre som egne temalag.