– Farmor og farfar bodde i Vanvikan, så jeg var der 5-6 ganger i året; det var helgebesøk og i ferier. Jeg tok hurtigbåten utover alene. I mitt voksne liv har jeg i Rudolf Blostrupmoen hatt ansvaret for å holde kurs i bruk av hjertestartere, og i ett år ansvaret for kurs på Fosen.

Navn: Steffen Stormo StegavikAlder: 34Bosted: SolaSivilstand: Gift med håndballspiller Camilla HerremYrke: Håndballspiller og kursinstruktør for hjertestartere

- Hva opptar deg mest for tida?

– Håndball-VM for kona, Camilla Herrem, og kamper for meg selv. Jeg sjonglerer mellom å spille kamper og reiser til Tyskland; var nede og så to kamper mot Argentina og Sverige. Kamp søndag, finalefest i 71 grader nord, kamp onsdag. Kamp lørdag. Og så reiser jeg til Tyskland for å se finalen på søndag.

- Hva er ditt skjulte talent?

– Absolutt ingenting. For to uker siden kjøpte jeg meg for første gang i livet en drill, og innredet et rom. Jeg satte opp hyller og sånne ting i eget hus. Det var nok på tide.

Steffen Stegavik vant bil og penger i førstepremie. Foto: Matti Bernitz

- Hvorfor bor du der du bor?

På grunn av kona, som spiller håndball i moderklubben Sola. Litt på grunn av håndball også. Jeg har funnet meg en klubb her, Nærbø. Vi skal spille mot serielederen i neste kamp.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

– Vi får vel ta NM-gullet med Elverum i 2007. Kongepokalen er jo spesiell i Norge.

- Hvis du skulle reist en bauta eller minnesmerke over noen i hjembygda di, hvem ville det blitt?

– Det kan vel ikke bli andre enn Bjørn Lyng; forretningsmann, industrigründer og oppfinner fra Vanvikan. Utnevnt til ridder av St. Olavs orden, og stod blant annet bak prosjektet Anfi del Mar på Gran Canaria. Han var arbeidsgiver for både farfar og farmor.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– En av de oppdagerne, Christopher Columbus. For å høre hvilke tanker som gikk gjennom hodet hans da han reiste ut for å finne noe. Biff, hjemmelaga poteter, rødvinssaus må stå på menyen. Det er slageren her i huset.

Steffen Stegavik er gift med håndballspiller Camilla Herrem. Foto: Matti Bernitz

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Per dags dato så skal jeg til Fosen 2. juledag. Da er det middag til onkel i Hasselvika, som jeg ser frem i mot. Jeg regner med det blir servert rype i år også.

- Hva er den beste julegaven du noen gang har fått?

– Si det. Jævlig kjedelig svar. Men ta mac’en jeg har fått da. Fikk den av kona.

- Hva spiser du på julaften?

– Ribbe. Alltid. Og EC Dahls julebrus må til. Det er den og Hamar julebrus som er desidert best. Så én av de må jeg ha. Når jeg er i Trondheim blir det alltid EC Dahls sin, men når jeg er i Stavanger så finner jeg ikke den, så da tyr jeg til Hamar sin. Men den skal være brun!

- Hvor handler du julegaver?

Ofte på lille julaften i Trondheim by. Ikke på nett.

- Hvorfor feirer du jul?

– Det er fordi det er tradisjon siden jeg var liten. Kan ikke si at religion har så mye med saken å gjøre.