Begge er de rikskjendiser som Farmen-deltakere. De er også Senterpartipolitikere med mål om å bli ordfører i hver sin distriktskommune. Da Finn Olav Odde fra Ørland og Magnhild Vik fra Rauma lørdag kveld hadde et møte med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på Stortinget benyttet begge anledningen til å trekke fram utfordringer de har i sine hjemkommuner.

- Stor forståelse

- Jeg møtte stor forståelse for problemet med at mange ørlendinger blir gjeldsslaver når de må selge sine eiendommer på grunn av støy fra kampflybasen. Også når det gjelder bygging av ny barneskole til erstatning for Hårberg som er nærmeste nabo til flybasen hadde Slagsvold Vedum forståelse, og ga uttrykk for at han mener storsamfunnet må bidra, sier Odde til fosna-folket.no.

- Vil engasjere seg

- Slagsvold Vedum ga klart uttrykk for at han ville engasjere seg i utfordringene vi la fram, sier Odde. Han legger til at Magnhild Vik blant annet fikk presentert problemene man har med rasfare i hennes distrikt, og utfordringene dette medfører seg blant annet for å få trygge veier.

Fikk en kopp med kaffe

Etter at besøket på Stortinget nå er over for Farmens lokalpolitikere fra Senterpartiet er det festligheter som venter sammen med de andre deltakerne i høstens store seersuksess på TV2. Når de forlot Stortinget gikk de ikke helt tomhendt heller, begge fikk med seg en Sp-kopp der partilederen oppfordrer til å ta hele landet i bruk.

Møtes nok igjen

- Vi ble enige om at dersom vi holder samme engasjement, så er det ikke lenge til vi treffes igjen, avslutter Finn Olav Odde med munter stemme.

KAMPKLARE: Finn Olav Odde og Magnhild Vik vil kjempe for hvert sitt ordførerverv for Senterpartiet. Lørdag kveld møtte de partileder Trygve Slagsvold Vedum på Stortinget.