Søndag mottok Fosna-Folket flere tips om lite vann i inntaksdammen nedenfor Prestvannet i Roan kommune. Inntaksdammen fører vann ned til renseanlegget til Roan vannverk. Over 200 husstander er tilknyttet vannverket, samt bedriftene Kråkøy slakteri, Krifofisk og hønseriet i Roan.

– Jeg har aldri sett så lite vann i dammen. Nå er krisen bevist. Det må gjøres noe, ellers blir det storkrise. Vi har ingen tid å miste, sa Magne Ugedal, leder i Roan grendalag, søndag kveld.– Ikke så dramatisk

Søndag kveld var Fosna-Folket i kontakt med Roan-rådmann Roy Bjarne Hemmingsen. Han opplyste om at folk skulle sendes dit mandag morgen. Det han ikke visste var at det allerede var folk på plass ved Prestvannet.

– Saken var ikke så dramatisk. Det var inntaket ved Prestvannet som var tettet igjen. Det var rett og slett kvist og småstein som hadde lagt seg for. Det var folk der oppe i går, som åpnet opp. Nå går vannet som normalt, forteller Hemmingsen.– Må støpes og tettes

Magne Ugedal er overbevist om at det er en lekkasje i fjellet som gjør at Prestvannet tømmes av seg selv:

– Det må støpes og tettes, ellers greier vi ikke å få bygd opp nok vann. Selv om det regner, så renner det ut, slik at det ikke blir noe reservoar.Er klar over lekkasjenRoan-rådmannen sier at kommunen vet om lekkasjen. Det jobbes ifølge Hemmingsen med å få ordnet demningen så raskt som mulig.

– Ja, vi er klar over lekkasjen. Den er ikke så stor at det er grunnlaget for at vi ikke har vann, men det jobbes med å ordne det. Vi innhenter pristilbud, for demningen begynner å bli dårlig, forteller rådmannen.

– Jeg kommer til å legge fram en orienteringssak for politikerne førstkommende torsdag. Så ser vi hva vi får gjort, legger han til.

– Målet er rent og sikkert drikkevann

31. august i fjor skrev Fosna-Folket om at Hemmingsen ble tilsatt som rådmann i Roan kommune. Han har nå hatt jobben i over ett år.

– Vann har fulgt meg hele tiden, men det er klart at målet vårt er at innbyggerne har rent og sikkert drikkevann.– Trøbbel med fire av fem

Han mener vannsituasjonen i Roan ikke er god nok.