Terje A. Berget var forleden på kjøretur mellom Leksvik og Vanvikan på fylkesvei 755. Like ved oppkjøringa til Reveltun ved Seter ble han oppmerksom på mange svarte flekker i asfalten.

– Det så ut som at en lastebil hadde mistet små klatter med asfalt. Jeg skjønte raskt at dette skulle være et forsøk på å tette små hull. Jeg har størrelse 47 i sko, men jeg er overbevist om at en person med skostørrelse 32 lett kunne ha gått over hullene uten å merke det. Det finnes strekninger som er langt mer ødelagt enn denne, sier Terje A. Berget, som ikke legger skjul på at han skulle sett hele strekningen bli asfaltert framfor hulltettingen.BompengerHan forteller at han har forståelse for at vedlikehold av veiene er viktig, men at det må skikkelig asfaltlegging til for at det skal begynne å ligne på noe.– Vi i Leksvik føler oss nedprioritert. Veiene er på ingen måte gode nok. Vi betaler bompenger vi også.Enig i at asfaltdekket ikke er godt nokStatens vegvesen har ansvaret for vedlikeholdet på strekningen.– Vi må sørge for at det er trafikksikkert på veiene i påvente av skikkelig asfaltlegging. Det er lov å mene at asfaltdekket ikke er godt nok, og det er jeg enig i. Dette er snakk om prioriteringer og budsjett, sier Jan Morten Boneng, overingeniør i Statens vegvesen.Håper Leksvik blir prioritertTerje. A Berget mener det blir for dumt når man lapper asfalten der det har vært lappet mange ganger tidligere.– Det har blitt gjort en del i Leksvik (Kraftig veiutbedring mellom Leksvik og Vanvikan, Hoven – Bjønnåa på fylkesvei 755, journ. anm.), men det er viktig at vi også blir prioritert i framtiden.

– Jeg må innrømme at det var en artig tur til Vanvikan. Jeg klarte ikke å ta asfaltleggingen seriøst. Det ble for latterlig og jeg ble litt fornærmet, sier Berget.Les også: Diger steinblokk raste i veien - krever strakstiltak