- Dette er et stykke som handler om kommunevalgkamp. Vi har en sittende ordfører og en ordførerkandidat som gjerne vil vinne valget. Denne kandidaten har en svoger som skaper utfordringer. Han har også en valgkampleder som ikke er av de skarpeste, men hun vil mye, forteller Barbro Hølaas Vang i Leksvik Teatertrupp når hun skal gi en liten smak på hva publikum kan vente seg når stykket har premiere 12. mai.

Et tema som fenger

Hun forteller at de vurderte flere aktuelle manus da de skulle velge et stykke, men valget falt altså på «Svogern er verst?».

- Vi så på flere, men temaet i dette fenget. Vi tror det kan gå rett hjem nå. Valgkamp er aktuelt. Og så er det en del humor i stykket. Det er litt i samme gata som tidligere oppsetninger vi har hatt sier Kjersti Lerstad i Leksvik Teatertrupp.

Intim utendørsscene

Stykket skal settes opp i bakgården hos Grande Landhandel.

- Dette er Nord-Trøndelags mest intime utendørsscene. Tor Wibe, som er regissør for stykket, var ikke i tvil om at det skulle settes opp her. Vi skal få plass til 90 tilskuere her, sier Vang.

Billettsalget er i gang, men det har ikke tatt av for alvor ennå. Leksværingene er litt trege når det gjelder forhåndskjøp, synes teatertruppen.

«Svogern er verst?» blir vist seks kvelder i bakgården hos Grande Landhandel.