Stig Bjørnar Mandal og Bjørn Erik Vangen underskrev avtalen om drift av det nye spisestedet like før helgen.

- Vi håper at vi kan skape ei storstue på Stadsbygd, sier Vangen og Mandal.

Sammen med seg har de fått Cathrine Hauge og Kåre Herringbotn. Det er dermed en solid gjeng matentusiaster som skal drifte det nye stedet som betegnes som spiseri. Med alle rettigheter.

Her skal det serveres alt fra kaffe og kaker, til middag og tre-fem retters selskapsmat, mens gjestene kan skue utover Presteelva.

- Vi har ikke alt klart enda, men det blir en grunnmeny. Vi drar med oss litt av konseptet fra Smørehallen, opplyser Vangen.

Signering av avtalen med museet. Foto: Tora Heide

Lokalprodusert mat

Det betyr at det i all hovedsak vil bli servert lokalprodusert mat fra Trøndelag, mye av den økologisk.

- Har ikke dere nok å henge fingrene i?

- Jo, vi har vel egentlig det. De to matentusiastene smiler.

Smørehallen har imidlertid hatt litt nedgang av kunder utover våren. Gutta har derfor bestemt seg for å stenge den i sommersesongen for å satse for fullt på Flo & Fjæra i sommer, men lover å fortsette med åpen Smørehall utpå høsten.

Skoleelever

Håpet er at spiseriet skal bli en attraktiv spiseplass, et møtested for folk på Stadsbygd og i Indre Fosen. Sommersesongen vil spiseriet bli åpent seks dager i uka, så vil tiden vise hva som skjer etter at spelet er over i slutten av august.

- Vi vil også satse inn mot skoler der vi lager utemat. Ta tilbake en del av de gamle mattradisjonene. Vise at det går an å lage middag i 7steinsovn for eksempel, sier Stig Bjørnar Mandal.

Museumsdirektør Magnus Skoglund i lokalene som skal bli Flo & Fjæra. Bildet er tatt tidligere i år. Foto: Sigrun Overland

Samlingsplass

- Det er fantastisk at vi har fått på plass drivere til spiseriet som har et brennende hjerte for mat, sier museumsdirektør Magnus Skoglund.

- Tanken med spiseriet er at det skal være et tilbud til alle, til en grei pris, enten de ønsker en lunsj, eller en middag. Et samlingssted for folk, og vi har ambisjoner om å ha det åpent hele året, dersom folket bruker det. Her skal det kunne komme både pensjonister og barselgrupper, besøkende på museet, eller en gjeng treningskamerater som samles før eller etter trening. Kort sagt et sted for alle, sier Skoglund.